Rea voință sau interse ascunse la Sebeș: Investiția Zewa sub semnul întrebării

19 noiembrie 2013 09:150 comments

sebesMarți după amiază se anunța mare ședință la CL Sebeș. Din păcate totul a fost un eșec finalizat cu amânarea  ședinței de CL. Asta deoarece aproape toți consilierii locali au cam uitat că participarea la ședințele consiliului local este o obligație pe care o au după ce au fost aleși de cetățeni. Chiar dacă pe ordinea de zi nu au fost foarte multe proiecte de hotărâre, doar 11 la număr, în sală erau prezenți reprezentanții firmei Pehart TEC, cei care intenționează să achiziționeze o suprafață de 3,5 hectare de teren de la administrația locală pentru investiția Zewa, cifrată la 150 de milioane de euro. Cum au venit așa au și plecat. Pentru că ședința nu s-a putut desfășura din lipsă de …cvorum.
Consiliul local Sebeş este compus din 19 consilieri. Dintre aceştia la şedinţă au ajuns doar 4: Gligor Stancu şi Radu Cristian de la PNL, Radu Şerbănescu de la PDL (care abia azi a revenit din Germania unde a fost plecat într-o delegaţie) şi Ioan Munteanu, de la PSD. Cu doar 4 consilieri prezenţi s-a putut doar constata faptul că nu există cvorum, astfel că şedinţa va avea avea loc la o altă dată. Liberalul Ioan Rodean, aflat în concediu, a ajuns câteva minute mai târziu. În cazul în care şedinţa ar fi putut începe acesta ar fi putut vota cel puţin trei sferturi din proiectele de hotărâre. Deci hai să zicem cinci.
Dacă aleşii locali nu s-au sinchisit să participe la şedinţă, nu acelaşi lucru se poate spune despre reprezentanţii firmei Pehart TEC. Aceştia au ajuns la primărie cu mai bine de un sfert de oră înainte de ora şedinţei. Au stat şi sfertul academic, după care au plecat. La fel de nelămuriţi şi debusolaţi. Pentru că cei de la Pehart TEC veniseră să prezinte nişte chestiuni punctuale în faţa consiliului local legat de investiţia pe care Zewa vrea să o dezvolte la Sebeş.
Cum că în caietul de sarcini referitor la vânzarea prin licitaţie a terenul dorit de Zewa au fost incluse nişte prevederi cu trimitere la respectarea legislaţiei de urbanism şi a prevederilor Planului Urbanistic Zonal pentru zona respectivă care spune că acolo pot fi realizate construcţii civile şi industriale. Ori Zewa vrea să facă doar construcţii industriale. În niciun caz şi una şi alta. Şi că în aceste condiţii Pehart TEC NU POATE PARTICIPA LA LICITAŢIE. Cu alte cuvinte investiţia nu se va face, iar primăria nu va încasa cel puţin 700.000 de euro, cât ar fi valoarea terenului, ca să nu mai vorbim de locurile de muncă create şi de taxele şi impozitele plătite de Zewa.
Dar, după cum spuneam, aleşii locali nu au avut ocazia să-i asculte pe cei de la Pehart TEC. Nu de alta dar nu erau în sala de şedinţe.
sursa:http://stirisireportajealba.ro/

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com