RMGC îl dă în judecată pe fostul director general al Institutului Geologic al României

12 noiembrie 2013 16:264 comments

bif8312Ca urmare a acuzațiilor nefondate ale fostului director general al Institutului Geologic al României (IGR), Ştefan Marincea, în fața comisiei parlamentare speciale precum și cu alte ocazii, Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) solicită în instanță repararea prejudiciului moral adus companiei. Compania respinge ferm acuzaţiile defăimătoare, care au adus atingere dreptului la reputație și dreptului la propria imagine, referitoare la falsificarea hărţilor bazinului Văii Corna. Aceste afirmații sunt complet nefondate și calomnioase. Despăgubirile civile solicitate în instanță sunt absolut simbolice – 100 Ron.
“RMGC are cel mai mare respect pentru toate instituțiile statului și pentru experții acestora. Când se fac însă afirmații de natură să prejudicieze grav reputația companiei, avem obligația să contracarăm aceste afirmații pe toate căile legale disponibile. Suntem o companie corectă și transparentă și sperăm să fim tratați corect”, afirmă reprezentanții companiei.
RMGC a folosit harta geologică achiziţionată de la IGR, făcând dovada în acest sens cu exemplarul original. Harta a fost întocmită de IGR în anul 1979, la scara 1:50.000. RMGC a folosit de asemenea harta geologică întocmită de Facultatea de Geologie a Universităţii Bucureşti. Respingem categoric acuzaţia falsificării vreuneia dintre hărţi, acuzaţie formulată de către fostul director general al IGR.
RMGC acţionează şi a acţionat întotdeauna cu bună credinţă şi deplina respectare a cadrului legal. Practicile noastre de afaceri exclud orice tentativă de a eluda sau încălca dispoziţiile legale. RMGC își reafirmă respectul pentru toate instituțiile statului român și pentru specialiștii români, inclusiv pentru Institutul Geologic Român (IGR) și experții săi. De asemenea, RMGC tratează cu toată seriozitatea opiniile la adresa proiectului minier, fie ele împotriva sau în favoarea acestuia.

Despre Proiectul Roșia Montană

Ca urmare a renegocierilor din 2013 și pornind de la un preț al aurului de 1.200 de dolari / uncie, proiectul minier de la Roşia Montană aduce peste 5 miliarde de dolari în economia României. De asemenea, proiectul în noua formă prevede o garanție de mediu de 146 milioane USD și investiții majorate pentru patrimoniul din Roșia Montană, de 70 de milioane USD. Mina de la Roșia Montană va genera mii de locuri de muncă, respectând legislaţia de mediu din România şi Uniunea Europeană și aplicând cea mai modernă tehnologie disponibilă.
sursa foto: gandul.info

Tags:

4 Comments

  • Indivizi, care induc lumea in eroare si demigreaza, precum Marincea sunt o multime. Acestia trebuie sa plateasca pentru faptele lor. Organele competente sa ia masuri .
    Acestia ajung ca sa dezbine oameni si sa distruga imaginea noastra ca tara.Reprezinta un pericol pentru societatea romaneasca, acest Marincea, “D-nul Goe” al Romaniei de astazi.

  • informarea proasta e la ordinea zilei in tara…si e ceva normal sa nu ramana lucrurile asa daca se vorbeste fara dovezi…

  • Sa fie tras la raspundere toate informatile false care le-a arucat in presa ,lucru pentru care a si fost dat afara..

  • Compania miniera este atacata din toate partile, ma bucur ca au taria sa poata continua…

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com