Sabina Elena, un simbol al românismului

24 martie 2013 12:280 comments

100_2333

Vineri, 22 martie, în faţa sediului Prefecturii Alba, aproximativ o sută de participanţi din judeţul Alba au fost prezenţi la o manifestare de solidaritate cu eleva Sabina Elena şi cu românii din judeţele Covasna şi Harghita.

Gestul micii eleve de a-şi manifesta sentimentul de patriotism purtând tricolorul este de nobleţe şi denotă frumuseţea sufletului românesc, fapt apreciat de cei prezenţi.

Cu toate că afară era destul de rece şi vântul sufla în rafale, nu i-a speriat pe doritori să participe, aceştia dorind să transmită din căldura sufletului lor spre Sabina şi românii umiliţi şi ameninţaţi din Covasna şi Harghita. Acesta este şi un motiv pentru care mulţi pleacă spre alte meleaguri, împuţinându-se continuu numărul românilor din Covasna şi Harghita.

Românii n-au uitat că nu de mult un retardat mintal a încercat să-l spânzure pe Avram Iancu, eroul românilor, Craiul Munţilor, acum se încearcă să ameninţe cu moartea o „fiică a tricolorului”, pentru un gest de înaltă ţinută, de a purta steagul României.

S-a văzut şi s-a simţit o mare bucurie a participanţilor de a fi prezenţi la manifestare şi de a transmite gânduri curate, încurajări şi solidaritatea albaiulienilor tuturor românilor care se simt ameninţaţi în ţara noastră.

Asemenea gesturi, de a purta tricolorul, de a pune o floare pe mormântul unui erou român, de a cânta imnul naţional, de a scrie despre unitatea naţională a românilor, de a citi sau a avea cărţi despre istoria românilor erau interzise până la 1 decembrie 1918 şi se pedepseau chiar şi cu închisoarea. Aşa au fost închişi şi Octavian Goga, Ioan Slavici, Badea Cârţan şi mulţi alţii. Cu groază ne imaginăm despre acestea şi dorim să nu se mai întâmple aşa ceva niciodată. Dar vedem că eroii ne sunt spânzuraţi, ni se cere să învăţăm limba maghiară, suntem avertizaţi că va trebui să ne procurăm paşaport pentru a intra în „aşa zisul Ţinut Secuiesc”, iar recent suntem ameninţaţi cu moartea dacă purtăm tricolorul în România. Şi din nefericire sunt minţi înfierbântate care merg şi mai departe, dorind schimbarea Constituţiei României şi federalizarea ţării.

Sperăm că autorităţile române dau dovadă de înţelepciune şi vor pune punct unor asemenea manifestări extremiste, şoviniste, revanşarde, iredentiste ale unor lideri maghiari sprijiniţi chiar şi de Budapesta, şi nu vor permite ca demnitatea românilor să fie călcată în picioare. Iată de ce trebuie dăm dovadă de vigilenţă, să nu permitem nimănui să ne batjocorească şi umilească, mereu ni se spune că suntem prea blânzi şi că tolerăm cu uşurinţă multe fapte nesăbuite. Mesajul nostru trebuie să fie ferm, nu vom mai permite nimănui să ne umilească şi să ne ameninţe şi nu vom ceda nicio palmă din pământul nostru sfânt stropit cu sângele strămoşilor noştri.

Merită remarcată prezenţa autorităţilor locale, a prefectului Gheorghe Feneşer, a viceprimarului municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean care au stat de vorbă cu oamenii şi şi-au exprimat deschis simpatia şi solidaritatea faţă de Sabina Elena şi românii din Covasna şi Harghita.

Pentru curajul, gestul şi patriotismul de care a dat dovadă Sabina Elena merită să fie alături de părinţii săi, invitaţi de onoare la Alba Iulia, la 1 Decembrie 2013, Ziua Naţională, când vom sărbători 95 de ani de la Marea Unire, iar autorităţile locale ar fi frumos să-i acorde lui Sabina Elena titlul de „Cetăţean de onoare” al municipiului Alba Iulia şi alte distincţii.

Felicitări organizatorilor, Asociaţia „Realitate şi Adevăr”.

Ioan Galdea

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com