Sală de fitness din Alba Iulia amendată de Agenţia Anti-Doping

14 mai 2013 07:182 comments

salaAgenţia Naţională Anti-Doping a constatat o serie de nereguli la mai multe societăţi comerciale care deţin săli de culturism şi fitness la nivel naţional, ca urmare a controalelor efectuate, în baza Legii nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc.
În Alba Iulia a fost amendată, conform Agenţiei Naţionale Antidoping, sala S.C. STUDIO FITNESS S.R.L. din Alba Iulia comercializa DEVIL NUTRITION –DHEA, DEVIN FIRE PAK, C4 EXTREM, JACK–3D care conţin dehidroepiandrosteron si 1.3 dimetilamilamina, societatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 25000 lei în conformitate cu prevederile art. 14 alin (2) şi art. 15 alin (1) din Legea nr. 104/2008, republicată precum şi confiscarea substanţelor dopante aflate la comercializare “Comercializarea şi deţinerea în sălile de culturism şi de fitness a substanţelor dopante cu grad mare de risc, cu excepţia steroizilor anabolici sintetici, a testosteronului şi a derivaţilor săi, a eritropoietinei, a hormonilor de creştere şi a substanţelor chimice care sporesc producerea naturală şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei, potrivit prevederilor art. 14 alin(1) din Legea nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc.
Comercializarea şi deţinerea în sălile de culturism şi de fitness de steroizi anabolici sintetici, de testosteron şi de derivaţi ai săi, de eritropoietina, de hormoni de creştere şi de substanţe chimice care sporesc producerea naturală şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit prevederilor art. 14 alin(1) din Legea nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc.
Desfăşurarea activităţii în cadrul sălilor de culturism şi fitness fără certificatul de funcţionare anti-doping constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5000 la 15 000 lei , conform prevederilor art. 15 alin (1) din Legea nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc.” spun cei de la Agenţia Naţională Antidoping.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com