Sâmbătă la Alba Iulia are loc vernisajul expoziției “La graniţele Romei: daci, celţi, vandali”

24 mai 2013 14:560 comments

expozitieSâmbătă, 25 mai 2013, orele 13:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziția: “La graniţele Romei: daci, celţi, vandali”.
Vernisajul expoziţiei “La graniţele Romei: daci, celţi, vandali” la Alba Iulia marchează un nou pas din periplul transilvănean al acestei manifestări cu tematică arheologică de excepţie, care a delectat anul trecut publicul din Germania.
Iniţiativa organizării sale se datorează unui vechi prieten al muzeului din Alba Iulia, dr. Wolfgang David, directorul Muzeului Celto-Roman din Manching, care a coordonat eforturile muzeelor din Alba Iulia, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Zalău pentru a duce în Germania o selecţie reprezentativă pentru civilizaţia unor popoare aflate la hotarele Imperiului Roman.
Din luna iulie 2012 şi până la începutul anului 2013 piese de excepţie ale patrimoniului arheologic românesc au fost expuse în muzeul din Manching, atrăgând zeci de mii de vizitatori, care au putut admira tezaure de argint dacice, arme şi podoabe ale războinicilor daci, celţi şi vandali, printre care faimoasele morminte ale căpeteniei celtice de la Ciumeşti sau ale principelui dac de la Cugir. După sejurul său german, expoziţia a fost vernisată la Satu Mare, Zalău şi acum la Alba Iulia, de unde va pleca apoi spre Cluj-Napoca.

Expoziția poate fi vizitată între 25 mai – 24 iunie 2013.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei-Cluj- Napoca

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com