Sâmbătă la Alba Iulia: Hidden Alba Iulia – “Treasure Hunt” (Vânătoare de comori)

24 mai 2013 07:250 comments

IMG_08311

În cadrul proiectului “Hidden Alba Iulia”, finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank, se desfăşoară activitatea de “Treasure Hunt” (Vânătoare de comori). În prima etapă care s-a desfăşurat în data de 12 mai 2013, cinci echipe formate din câte patru membri s-au întrecut în provocări și aventuri. În cea de a doua şi, în acelaşi timp, ultima etapă a “vânătorii” care va avea loc sâmbătă, 25 mai orele 11:00, se vor întrece primele 4 echipe clasate: “Special Gold”, ”Beatles”, ”AVAA” şi ”Piraţii din cucuruz”. Prima echipă câştigătoare va beneficia de premiul cel mare de 800 RON, echipa de pe locul al doilea de 400 RON iar cea de pe locul al treilea, 200 RON. La standul care va fi stabilit langă poarta a III-a a Cetăţii vor fi puse în vânzare atât ghiduri informative despre monumentele mai puţin cunoscute din Alba Iulia, cât şi bandane reprezentative pentru proiectul Hidden Alba Iulia.
“Hidden Alba Iulia” (HAI şi tu) este un proiect pe care echipa Kalyteros, formată numai din liceeni albaiulieni, îl derulează în municipiul Alba Iulia, prin intermediul organizaţiei gazdă, Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi având ca parteneri locali: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Teatrul Skepsis, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.
Programul YouthBank are ca principali parteneri locali Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank şi Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.
Acest proiect are ca scop creşterea nivelului de cunoaştere asupra monumentelor din Alba Iulia în rândul tinerilor albaiulieni, iar “Treasure Hunt” este una dintre cele mai bune alegeri de activităţi nonformale prin care tinerii pot învăţa despre oraşul lor natal – constructiv dar şi distractiv, rezolvarea indiciilor necesitând lucru în echipă, astfel participanţii beneficiind şi de dezvoltarea spritului de echipă. De asemenea, indiciile sunt gândite în aşa fel încât participanţii să afle cât mai multe detalii despre monumentele istorice mai puţin cunoscute ale municipiului Alba Iulia.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com