Sâmbătă miting al transportatorilor la Alba Iulia. Mai multe străzi vor fi blocate

25 aprilie 2013 12:300 comments

transportReprezentanţii administraţiei locale au declarat că sâmbătă 27 aprilie în intervalul orar 12:00-15:00 va avea loc la Alba Iulia un miting al transportatorilor.
Mitingul a fost aprobat de către comisia de avizare a solicitărilor de adunări publice pe următorul traseu: RAR, Al I Cuza, Tudor Vladimirescu, Republicii, Stadion, Calea Moţilor,giratoriu – Bulevardul Horea,1 Decembrie 1918 M-uri, Încoronării, Ferdinand (semafoare gară). De la semafoarele de la gara maşinile de peste 3,5 tone merg spre Sebeş, iar cele sub 3,5 tone se îndreaptă spre Prefectura pentru depunerea petiţiei. De acolo traficul se va degaja spre centrul Arnsberg DGASPC.
“În solicitare exită o estimare de 2-300 de persoane. Atenţie nu de maşini! Nu sunt autorizate remorci şi semiremorci doar cap tractor pentru a nu afecta structura drumului. Poliţia va asigura un dispozitiv rutier adaptabil în funcţie de valorile de trafic şi conformaţia coloanei” a precizat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al primăriei municipiului Alba Iulia.
Transportatorii sunt nemulţumiţi în principal de faptul că Potrivit OG 11/2013, sunt obligatorii licenţe de transport pentru vehicule cu masa peste 2,4 tone, faţă de condiţiile anterioare, în care această obligativitate revenea doar celor mai grele de 3,5 tone. Astfel, costurile firmelor de transport sunt mult mai mari, fiind estimate la aproximativ 500 de euro pe firmă, respectiv 150 de euro pentru fiecare maşină. În plus, transportatorii reclamă “amenda unică” percepută pentru depăşirea greutăţii transportului, indiferent de cantitate şi susţin că ar trebui aplicată în funcţie de gravitatea faptei, dar şi sancţiunile de 8.000 de lei transmise firmelor pentru cazurile în care, de exemplu, şoferul nu are asupra sa avizul de transport, în condiţiile în care acesta poate fi consultat în baza de date comună a autorităţilor.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com