Școlile din Ciufud și Veza vor fi modernizate – investiție de peste 6 milioane lei

9 octombrie 2019 20:100 comments

Școlile Gimnaziale „Ioan Micu Moldovan” din Ciufud și „Petru Pavel Aron” din Veza vor intra într-un amplu proces de modernizare, în cadrul unui proiect european de peste 6,2 milioane de lei, cu 98% finanțare nerambursabilă. La școala gimnazială din Ciufud se vor realiza inclusiv lucrări de extindere cu încă un etaj a construcției, iar clădirea va fi complet modernizată la cele mai înalte standarde, în timp ce la școala din Veza vor fi realizate ample lucrări de modernizare, care vizează ridicarea performanțelor funcționale ale clădirii. Contractul de finanțare a fost semnat vineri, la Alba Iulia, de primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și de Dan Popa, director Direcția Organism Intermediar pentru POR din cadrul ADR Centru.

 

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea calității educației, atractivității și a gradului de participare la procesul educational pentru 452 de elevi, plus 59 elevi cu cerințe educaționale speciale. Proiectul va realizat din fondurile REGIO, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar data limită de finalizare este 30 noiembrie 2021. Valoarea totală este de 6.246.548,10 lei, din care suma nerambursabilă reprezintă aproape 1,3 milioane euro (6.051.645,12 lei), respectiv 98% din suma cheltuielilor eligibile prin proiect.

Această investiție se alătură celorlalte trei mari proiecte inițiate în ultimul an de administrația blăjeană împreună cu ADR Centru: înființarea Parculului Veza, extinderea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal și modernizarea creșei de pe Eroilor, în valoare totală de peste cinci milioane de euro. În precedentul program REGIO, administrația blăjeană a accesat fonduri în valoare de peste zece milioane lei, pentru reabilitarea străzilor din municipiu. .

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com