Scutul Pădurii: 86 de mc de lemn confiscați de polițiștii din Alba

27 septembrie 2013 10:360 comments

lemnPoliţiştii din Alba au continuat acţiunile în cadrul planului comun „Scutul Pădurii 2013” ce are ca obiectiv prevenirea şi combaterii faptelor ilegale în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.
Astfel, în cursul zilei de ieri, 26.09.2013, ofiţeri din cadrul Serviciul Ordine Publică – Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul I.T.R.S.V. Cluj Napoca, au efectuat un control la o societate comercială din Teiuş ce are ca obiect de activitate, printre altele, şi debitarea şi comercializarea de material lemnos.
Cu ocazia controlului s-a constatat că societatea nu a respectat obligațiile referitoare la raportarea datelor în SUMAL a unei cantităţi de 66,28 mc material lemnos ( 39,697 mc lemn rotund rășinoase și 26,59 mc. cherestea rășinoase), fiind astfel încălcate prevederile art. 3, lit. b din HG 996/2008 privind circulaţia materialelor lemnoase.
Față de administratorul societăţii a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 4.500 lei iar ca şi măsură complementară s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de material lemnos care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Alba Iulia.

Tot în cursul zilei de ieri, 26.09.2013, poliţiştii din Zlatna au efectuat verificări la depozitul de material lemnos al unei societăţi comerciale din Zlatna unde au identificat cantitatea de 18,88 mc material lemnos (buştean de esenţă fag), pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.
Faţă de reprezentaţii societăţii au fost luată măsura sancţionării contravenţionale iar materialul lemnos deţinut ilegal a fost confiscat.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com