Se caută ministru al Justiţiei

24 martie 2013 12:170 comments

ciocan site

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la emisiunea “După 20 de ani” de la ProTV, că senatorul PNL Tudor Chiuariu nu doreşte să preia portofoliul de la Justiţie pentru a nu stârni o discuţie privind dosarul său, precizând că la MJ “se face politică” pentru justiţie.

Antonescu a fost întrebat de ce nici Tudor Chiuariu, nici Norica Nicolai, nu doresc să preia şefia ministerului Justiţiei.
“Domnul Tudor Chiuariu, de exemplu, este un om care a mai fost ministru al Justiţiei, un om în a cărui capacitate juridică, politică, intelectuală, cred foarte mult (…) Este un om care nu doreşte să genereze o nouă discuţie la nesfârşit nu despre ceea ce face sau nu face în ministerul Justiţiei, ci despre faptul că există încă un recurs la un proces al său, în care de altfel la Înalta Curte sentinţa a fost de achitare”, a răspuns Antonescu.

De asemenea, în cazul europarlamentarului Norica Nicolai, el a menţionat că aceasta este liderul grupului PNL din Parlamentul European şi a făcut această “opţiune de carieră’.Liderul PNL a declarat că pentru portofoliul de la Justiţie există mai multe soluţii, însă încă nu poate face publice nume.
Antonescu a precizat despre Mona Pivniceru că aceasta a plecat din magistratură pentru “a da o mână de ajutor într-un moment dificil în ceea ce poate face sau nu poate face Ministrul Justiţiei”.
“Opţiunea sa de a merge la Curtea Constituţională este una pe care nu avem cum să nu o respectăm şi nu avem cum să nu o susţinem, deşi repet ideea că în mare măsură regret că un om ca Mona Pivniceru nu va mai fi la acel minister atât de complicat”, a mai susţinut preşedintele PNL.
Totodată, el a fost întrebat care ar fi trăsăturile pe care trebuie să le aibă viitorul ministru al Justiţiei.

“Cred că trebuie să fie un om care să înţeleagă exact că la ministerul Justiţiei se face politică, nu în sensul de politică partizană, ci se fac politicile publice pentru domeniul Justiţiei, de către Guvernul României. Să fie suficient de puternic pentru a rezolva sau a crea un orizont realist şi convenabil de rezolvare a problemei Mecanismului de Cooperare şi Verificare, de din ce în ce mai multă verificare şi din ce în ce mai puţină cooperare, şi de asemenea un om care să facă tot ceea ce stă în puterea ministrului Justiţiei pentru ca suspiciunea nu din afară ţării, ci a noastră înşine celor care trăim în România, că justiţia, că instanţele, că organele judiciare, că parchetele, sunt influenţate politic – un lucru care otrăveşte viaţa publică din România de multă vreme şi care trebuie să aibă un capăt”, a expus Antonescu.

sursa realitate.net

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com