Se scumpesc biletele şi abonamentele la transportul public din Alba Iulia!

1 august 2013 10:420 comments

autobuz siteJoi în cadrul unei şedinţe extraordinare consilierii locali din Alba Iulia au aprobat scumpirea biletelor şi abonamentelor pentru transportul public din Alba Iulia. “Prin adresa nr. 60065/2013 a AIDA TL se solicită avizarea favorabilă a preţurilor biletelor de călătorie de la 1,8 lei la 2 lei şi a abonamentelor lunare de la 60 lei la 67 lei şi stabilirea de noi abonamente respectiv abonament pe 15 zile, 7 zile, 5 zile şi abonament pentru o zi. pentru modificarea şi stabilirea preţurilor şi tarifelor prin hotărâre a Adunării Generale a AIDA TL este necesară în conformitate cu prevederile legale, o fundamentare realizată de operatorul de transport autorizat. Deasemenea pentru aprobarea lor este necesar ca AIDa TL să supună dezbaterii publice proiectul de hotărâre al Adunării generale a asociaţiei, conform Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică” se arată în raportul de specialitate a proiectului.
Din cei 17 consilieri locali prezenţi la şedinţă 9 au votat pentru(PDL), 7 s-au abţinut( 4 PNL, 2 PSD unul PPDD) iar un vot a fost împotrivă(un consilier PNL).
Dacă în acest moment preţul unui bilet în zona tarifară 1, municipiul Alba Iulia, este de 1, 8 lei din 4 septembrie acesta va ajunge la 2 lei.
Un abonament lunar care în acest moment costă 60 de lei va ajunge din septembrie să coste 67 de lei iar un bilet cu plata prin SMS va fi de 0,4 euro + TVA/oră.
Totodată, prin proiectul de hotărâre, au fost stabilite noi abonamente, respectiv abonament pe 15 zile, 7 zile, 5 zile și abonament pentru o zi. Astfel pentru abonament pe 15 zile veţi plăti din septembrie 36 de lei, pe unul pe 7 zile 20 de lei, pe cinci zile 18 lei iar pe o zi 10 lei. Facem precizarea că valabilitatea abonamentelor este pe toate linile cu număr nelimitat de călătorii.
Începând de joi, timp de o lună, pe site-ul primăriei, potrivit legii, proiectul va fi supus dezbaterii publice.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com