Şeful jandarmeriei Alba, colonel Herţa Ioan Onac s-a pensionat la vârsta de 55 de ani

17 aprilie 2013 09:570 comments

col herta si col. Mircea OlaruDomnul colonel Herţa Ioan Onac, cel care, timp de 17 ani a îndeplinit funcţia de inspector şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a ajuns la punctul obligatoriu de trecere, pe care toţi ni-l dorim să fie la fel de onorant – trecerea în rezervă. Ofiţer emblematic, cu o activitate meritorie în instituţia oamenilor de arme, domnul colonel s-a pensionat la vârsta de 55 de ani şi 6 luni, după 36 de ani (inclusiv anii de Şcoală militară) de activitate desfăşurată în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

În prezenţa comenzii instituţiei şi a personalului din structurile de conducere centrale şi teritoriale colonelul dr. Mircea Olaru, Inspectorul General al Jandarmeriei Române, Placheta de onoare a Jandarmeriei Române” şi „Diploma de excelenţă” pentru întreaga activitate i-a conferit fostului şef al Jandarmeriei Alba „Vizibil pătruns de emoţia despărţirii de colectivul Armei pe care a slujit-o o viaţă de om, fostul nostru coleg a făcut mărturisiri, cu valoare sentimentală, dar şi cu titlu de exemplu pentru cei mai tineri jandarmi: „Cei 33 de ani – de la terminarea Şcolii militare de ofiţeri activi, în 1980, şi până azi –i-am petrecut în patru unităţi din trei garnizoane. Am avut bucuria de a lucra cu oameni deosebiţi (…). Cu ei am obţinut multe rezultate, iar neîmplinirile m-au afectat, dar nu m-au abătut de la îndeplinirea misiunilor. Tuturor le mulţumesc! cu gândul şi cu sufletul rămân alături de Jandarmerie (…). Acum, la final, pot să spun că datorez acestei instituţii foarte multe, pentru că aici m-am împlinit ca om!”

1Foştii colegi au numai cuvinte de laudă la adresa domnului colonel, care de-a lungul timpului s-a dovedit a fi un coleg desăvârşit şi a dat dovadă de profesionalism pe timpul tuturor misiunilor Chiar dacă plec din rândul cadrelor active, pe care le-a organizat şi condus. Prin vocea primului adjunct, domnul colonel Itu Felician, aceştia i-au adresat un mesaj de temporar bun-rămas: „Domnul colonel a constituit permanent un exemplu de demnitate şi profesionalism (…). Calităţile personale şi performanţele profesionale ale domniei-sale au fost exemple pentru noi. Ne-a fost, la nevoie, şi un frate mai mare (…), iar modul în care ne-a condus, a influenţat cariera fiecăruia dintre noi.”

La rândul nostru, cei care am avut onoarea de a ne desfăşura activitatea alături de domnul colonel Herţa Ioan Onac, suntem conştienţi că ne va lipsi foarte mult şi, cu siguranţă, vom resimţi aceasta atunci când vom avea nevoie de experienţa dânsului. Chiar dacă nimeni nu este de neînlocuit, cel care ne-a fost timp de aproape două decenii atât lider formal cât şi lider informal va rămâne mereu în inimile noaste ca un adevărat profesionist, care nu şi-a trădat niciodată echipa şi şi-a asumat riscuri alături de ea, a ştiut să –şi atragă respectul subordonaţilor nu prin autoritatea conferită de funcţie ci prin firea deschisă, prin empatia, prin exemplul personal şi prin capacitatea de a uni colectivul. În locul domnului colonel Herţa Ioan Onac a fost împuternicit să exercite funcţia de Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba domnul colonel Itu Felician, cel care a îndeplinit funcţia de Prim adjunct al inspectorului şef la aceeaşi instituţie.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com