Sfarsit de saptamana greu pentru jandarmi!

26 octombrie 2017 20:120 comments

          În perioada 27 octombrie — 29 octombrie a.c., jandarmii vor acționa zilnic în zona de responsabilitate, în scopul creșterii gradului de siguranță a cetățenilor, asigurării ordinii și siguranței publice. 

 

                     În această perioadă, peste 80 de efective din cadrul unității vor desfășura misiuni specifice în zona de competență, în zone de agrement și pe trasee turistice, pe linia menținerii unui climat de siguranță pentru cetățeni, prevenirii și combaterii faptelor antisociale precum și asigurării ordinii și liniștii publice.

 

                    Jandarmii vor desfășura acțiuni atât în mediul urban, cât și în mediul rural, fiind vizate zonele aglomerate și intens circulate, pentru a evita orice situație de tulburare a ordinii și liniștii publice.

 

                     Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în perioada 27 octombrie — 29 octombrie a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba vor gestiona o serie de manifestări cultural-artistice, religioase și sportive printre care amintim:

 

  1. În data de 27.10.2017, începând cu ora 15.00, în municipiul Alba Iulia, pe stadionul ,,Cetate”, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele A.C.S. Performnaţa Ighiu – A.C.S. Industria Galda, organizat de ACS Performanța Ighiu.

 

  1. În data de 27.10.2017, începând cu ora 18.00, în sala de sport „Timotei Cipariu”, localitatea Blaj, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării meciului de volei feminin – senioare din cadrul Campionatului României, dintre echipele C.S.M.V. Alba – Blaj şi Penicilina Iași, organizat de C.S.M.V. Alba – Blaj.

 

  1. În data de 28.10.2017, începând cu ora 18.00, în municipiul Alba Iulia, sala de sport ,,Universitatea 1 Decembrie 1918”, pe timpul desfăşurării meciului de baschet feminin dintre echipele C.S. Universitatea Alba Iulia – A.C.S. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, din cadrul Ligii Naționale la Baschet Feminin, organizat de C.S. Universitatea Alba Iulia.

 

  1. În data de 29.10.2017, începând cu orele 09.00, la Mănăstirea Dumbrava, situată în localitatea Dumbrava, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării slujbei religioase, organizate de Biserica Ortodoxă Română.

 

 

         Cu această ocazie Jandarmeria Alba recomandă participanților următoarele: 

                                                                                    

— să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.

— activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.

— participanții nu trebuie să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.

— să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.

— în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau le este tulburată liniștea, cetățenii pot solicita sprijin la numărul unic pentru situații de urgență ‘112’ sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com