Simone Albani, consilier local PNL: „Vom rămâne fără transport public local, pentru că ne costă de aproape 3 ori mai mult decât face!”

15 aprilie 2013 17:249 comments

simone

Dragi albaiulieni: vreau să vă anunţ, cu tristeţe, că datorită felului în care e gestionat, vom rămâne curând fără transport local în municipiul Alba lulial De ce? Pentru că Hava, PDL şi prietenii lui de la firma de transport STP l-au făcut să coste de aproape 3 ori mai mult decât face! Ba mai mult, bugetul oraşului este secat de bani, falimentat cu bună ştiinţă!
Hava, PDL şi STP au inventat un mod de a da bani cu nemiluita firmei de transport private. Având scuza „subvenţiilor” – că trebuie să mai dăm şi noi câte ceva contribuţie de la buget ca să susţinem transportul – Hava, PDL şi STP au deschis o autostradă pe care banii dvs, banii noştri ai tuturor pleacă cu o viteză ameţitoare din buget. Şi la nişte sume uriaşe!
Schema e simplă. Au fost inventate trasee numeroase, uneori lungi şi inutile şi costuri care să justifice subvenţiile! Sunt autobuze care au în medie 1-2 călători pe zi. Şi e normal că se întâmplă aşa! Dvs. aţi merge cu un autobuz care în loc să vă ducă rapid la destinaţie face nu ştiu câte ocolişuri – de zici că te plimbi ca turist prin Roma sau Londra? De ce se întâmplă asta? Pentru că firma de transport STP primeşte subvenţii din greu pentru toţi aceşti kilometri în plus, pentru toată această plimbare absudă cu autobuzele goale! Şi credeţi-ne, puteţi şi verifica, „cineva” s-a ocupat atent să facă aceste trasee absurde şi costisitoare! Doar că acum chiar au sărit calul!
Rezultatul? Un preţ pe care toţi îl plătim de aproape 3 ori mai mare decât preţul pieţei per kilometru! Aşadar, Alba lulia – prin buget şi prin biletele plătite de călători – ajunge să plătească în total 10 lei pe kilometru parcurs, în condiţiile în care preţul pentru transport de călători, în condiţii chiar de LUX (!) pe piaţă liberă e de 3,5-4 lei!!! în total se ajunge la milioane de euro anual -aproximativ 5 milioane de euro/2013, cost calculat de firma STP! Ajungem deja în situaţia în care în Alba lulia ne conducem după dictonul: „trăim ca să mergem cu autobuzul”!
Putem să ne resemnăm că, atunci când tragem linie şi facem împărţirea – avem un cost REAL per bilet (care include şi bilete dar şi subvenţiile ASCUNSE de la buget primite de STP!) aproape ca ia Roma şi Milano (1,5 euro/bilet de 1.30h) şi la fel ca la Paris (l,7Euro/bilet de 1.30h).
Dvs. cetăţenii nu aveţi o vină că vă doriţi un transport civilizat, aşa cum ar vrea Hava să spună! Transportul de călători NU COSTĂ ATÂT pe piaţa normală! Primăria ar putea să închirieze cu doar 4 lei pe kilometru autobuze si toată lumea nu numai că ar merge liniştită, dar ar merge GRATIS, fără bilet! Şi la Buget s-ar face şi economii!!!
Contractul prin care a fost dat acest plocon foarte scump firmei STP, a fost semnat în vara lui 2012, imediat după alegeri. Probabil un cadou al lui Hava către albaiulieni că l-au reales, prin care efectiv se goleşte visteria şi aşa săracă a oraşului. Raportul de procedură al licitaţiei a fost semnat de domnul Hava in 15.07.2012 şi contractul de delegare de gestiune cu AIDA si STP a fost aprobat rapid după doar 3 săptămâni în 08.08.2012 într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, când lipseau anumiţi consilieri locali incomozi şi au putut să îşi facă votul mai uşor. Şi contractul este pentru 6 anii Să nu ne mai mirăm, dragii mei concetăţeni, că nu mai sunt bani de investiţii, de Sală polivalentă, teatru, cinematograf, spital sau promovare turistică adevărată! Bugetul oraşului este muls cu grijă şi atenţie de firma de transport! Să nu ne mirăm dacă o sa ajungem datori vânduţi la bucată acestei firmei după 6 ani grei de îndatorare!
Simone Albani, consilier local PNL Alba

9 Comments

  • pensionar sarac

    ASA ESTE MINTIT, UMILIT, BAJOCORAT, CU TOT FELURI DE SCUNPIRI IN TOATE DOMENIILE SOCIALE, IN VIATA LUI DE TOATA ZIUA OMUL-SARAC-PENSIONAR FARA( privilegiu,) DE RAND CARE A MUNCIT CA BOUL, CA NOI CIOCOI SA FURE 23 ANI, SA FACA AVERI COLOSALE DIN MUNCA NOASTRA, A PARINTILOR, BUNICILOR DIN 1945-1990 CA EI SA AIBA DE UNDE FURA= MILIARDE DE EUROSI HOTIA INPACHETAT IN CELOFAN COLORAT NUMIT=DEMOCRATIE+UE+NATO+FMI+ALEGERI LIBERE+PARLAMENTARIZM+DEMOCRATIA E SCUNPA NU AVEM CE FACE.BA AVETI SA TRAITI CA NOI FARA HOOTIE SI PRIVILEGIU , PE SPINAREA MURIBUNZILOR.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com