Sindicatul Viitorul Mineritului: “Ne bucurăm că mineritul are un viitor la Roşia Montana”

15 iulie 2013 18:079 comments

rosia montana358

Sindicatul “Viitorul Mineritului” salută decizia Guvernului de a include Proiectul Minier Roşia Montana în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă. Acesta este un pas important în demararea proiectului minier aurifer ce poate propulsa România pe locul 1 în Uniunea Europeană la producţia de aur. Membrii Sindicatului “Viitorul Mineritului”, locuitori ai Roşiei Montane şi ai localităţilor învecinate, aşteaptă cu sufletul la gură că speranţele lor pentru o viaţă mai bună să devină realitate, după mulţi ani de incertitudine şi aşteptări, prin repornirea mineritului în zonă.
În sfârşit, mineritul – ocupaţia noastră tradiţională de două mii de ani – este pe cale să reînceapă, iar noi vom avea din nou unde munci, în ţară la noi, aproape de locurile unde ne-am născut şi am crescut. Suntem bucuroşi că ne vom putem continua activitatea la Roşia Montana, unde ne-am format ca oameni şi ne-am calificat în meseria de miner.
Avem convingerea că, odată pornită mina de la Roşia Montana, vor reveni în ţară şi aceia care şi-au căutat un trai mai bun în alte părţi ale lumii. Sindicaliştii mineri de la Roşia Montana îşi doresc să vadă cât mai urgent implementată decizia de deblocare a proiectului minier, pentru că familiile moţilor din Apuseni să revină la o viaţă decentă, fără grijă zilei de mâine şi fără coşmarul că nu vor avea ce să dea de mâncare copiilor sau că nu vor avea cu ce să-i ţină la şcoală. Avem nevoie de locurile de muncă de la Roşia Montana ca de aer. Să nu uităm că această zonă era cândva prospera doar datorită activităţii miniere. Noi suntem convinşi că tot mineritul va salva şi oamenii, şi patrimoniul din zonă şi va da o şansă reală dezvoltării turismului. Fără bunăstarea şi dezvoltarea aduse de minerit, toate acestea sunt doar vorbe în vânt.
Cine ţine cu adevărat la Roşia Montana şi la Apuseni nu poate decât să se bucure la auzul veştii că guvernul are în plan repornirea mineritului! Ne bucurăm că Guvernul arata sprijin unei industrii care va reporni motoarele economiei naţionale, păstrând în acelaşi timp vie tradiţia unei meserii pe care locuitorii Munţilor Apuseni o preţuiesc şi o practică din cele mai vechi timpuri. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Cristian Albu, preşedinte
Sindicatul “Viitorul Mineritului” Roşia Montana

Tags:

9 Comments

  • le tin pumnii motilor sa obtina viitorul mai bun pe care si-l doresc si sper ca traditia miniera milenara sa nu apuna!

  • ar fi cazul sa aiba mai ales dupa atatia ani de asteptare in care minele au fost inchise si zona a dus-o cat se poate de rau

  • ma bucur ca sunt in sfarsit vesti bune pentru zona, era si cazul sa se trezeasca guvernantii la realitate, sa isi dea seama ca Rosia Montana se salveaza cu investitii si locuri de munca, nu cu povesti si comunicate

  • @Calin fara investitii, zona este condamnata la pierire. Si eu consider ca este o veste buna ca autoritatile par sa miste lucrurile inspre binele zonei. Sa speram ca nu va mai trece mult timp si Apusenii vor fi ajutati

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com