Sindicatul Viitorul Mineritului Roşia Montană: Nu aveţi dreptul să condamnaţi la moarte peste 100.000 de oameni din Apuseni

9 septembrie 2013 13:413 comments

rosia„Domnule Crin Antonescu
Suntem profund dezamăgiţi de declaraţia dumneavoastră, “în nume personal”, că practic trebuie să ne luăm adio de la speranţa de a avea locuri de muncă! Puteţi să trăiţi cu moartea Roşiei Montane pe conştiinţă? Fără locuri de muncă în minerit, toată lumea de aici va pleca şi Roşia Montană va rămâne o comună moartă, părăsită. Din cauza politicienilor pe care şi noi i-am votat, MURIM DE FOAME ŞI SUNTEM NEVOIŢI SĂ NE PĂRĂSIM TARA, SĂ MUNCIM PRIN STRĂINI! Nu avem nicio şansă la viitor aici, dacă Piaţa Universităţii face legea în Apuseni! Iar dvs. nu veniţi cu nicio strategie pentru dezvoltarea acestei zone, condamnându-ne la sărăcie, şomaj şi disperare!.Nu înţelegem cum este posibil, pentru un politician liberal, să se pronunţe împotriva investiţiilor, împotriva creării locurilor de muncă, împotriva luării unor decizii ferme?!? Cum va face guvernul USL cele 50.000 de locuri de muncă promise?!? Prin amânări veşnice şi prin pasărea responsabilităţii? Noi, cei 100.000 de oameni din Apuseni, care am susţinut în ultimii zece ani mineritul la Roşia şi care i-am votat pe membrii parlamentului şi aşteptăm de la ei hotărâri care să ne facă viaţa mai bună, ce ar trebui să facem? De ce noi nu contăm, ci contează doar cele câteva mii, total neinformaţi despre ce înseamnă proiectul minier, şi care nu au fost nici măcar o singură dată la Roşia Montană, dar spun că se opun locurilor noastre de muncă??
Să vină la Roşia Montană să vadă cum trăim noi aici! Veniţi şi dvs aici să vedeţi cum trăim noi şi cât de greu este fără loc de muncă! Vine iarna, şi probabil vom rămâne toţi fără loc de muncă. Noi ce să le spunem copiilor noştri? Ca oamenii pe care i-am votat ca să ne reprezinte NU VOR SĂ AVEM UNDE MUNCI?
Este obligaţia clasei politice să facă proiecte bune, care să dea locuri de muncă românilor. Dumneavoastră ce rezolvaţi prin respingerea proiectelor, “în nume personal”?!?
Noi, oamenii din Apuseni, în numele copiilor noştri, cerem întregii clase politice şi cerem liberalilor din această ţară să facă locuri de muncă în România şi să nu cedeze la presiunea străzii. Câteva mii nu vorbesc în numele milioanelor de români care încurajează investiţiile şi care au nevoie de locuri de muncă!”
Cristian Albu, preşedinte
Sindicatul “Viitorul Mineritului” Roşia Montana

Tags:

3 Comments

  • Puiulet Adrian

    Domnule Cristian Albu, fac parte din cei 100.000 de oameni si nu mor de foame. Am fost la Rosia si o sa mai merg si dupa ce matale o sa iti cauti de lucru acolo unde te pricepi. Nimeni nu va muri de foame. Asa ca, iti urez traditionalul: Custi la cioabe!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com