Suplimentarea contribuţiei către STP „accidentează” încă o dată USL-ul la Alba Iulia

31 octombrie 2013 20:010 comments

Consiliul local Alba IuliaCel mai fierbinte subiect din şedinţa ordinară a Consiliului Local Alba Iulia a vizat suplimentarea contribuţiei Consiliului Local către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local pe anul 2013.

Consilierii locali au votat cu o largă majoritate suplimentarea contribuţiei CL Alba Iulia către AIDA-TL cu suma de 3.444.648 lei (circa 778.000 euro).

Au votat PENTRU 9 consilieri ai PDL (cu excepţia lui Marius Costinaş, care nu a participat la discuţii şi la vot), cei ai PNL şi consilierul Dorin Pocol, PP-DD. Nu a fost nici un vot ÎMPOTRIVĂ, dar s-au abţinut 4 consilieri ai PSD-ului şi consilierul PP-DD Dorin Şerdean.

Simone Albani, PNL: „Mă bucur că au scăzut cheltuielile pentru transportul public. A crescut şi colaborarea din partea STP-ului. Se merge spre bine”.

Dorin Pocol, PP-DD: „Eu cred că se va merge spre bine atunci când nu va mai fi nevoie de suplimentarea contribuţiei Consiliului Local pentru transportul public”.

Horaţiu Clepan, consilier PSD: „Sunt împotriva acestei sume. Mi se pare aberantă. Dacă adunăm această sumă, 3,4 milioane lei, cu suma acordată la începutul anului, 16 milioane lei, ajungem la circa 4.100.000 euro. Dacă împărţim aceşti bani la numărul de taxiuri din Alba Iulia ajungem la o sumă de 1.485 de euro pe lună pentru un taxiu. La banii ăştia ar trebui să circulăm toţi gratis cu taxiul. E o sumă aberantă!”

Cornel Sandu, PDL: „Din suma iniţială, circa 5 milioane de lei erau pentru datorii din 2012”.

După ce au votat suplimentarea contrubuţiei CL Alba Iulia pentru transportul public, liberalii au fost susţinuţi de consilierii PDL într-un proiect de hotărâre privind acordarea de gratuitate şomerilor indemnizaţi şi neindemnizaţi (cu domiciliul în Alba Iulia) în baza unui card de mobilitate urbană.

În schimb a picat proiectul iniţiat de PSD privind gratuitatea în procent de sută la sută pentru elevii de pe raza municipiului. Primarul Mircea Hava a explicat motivul pentru care nu a fost acceptată propunerea social-democraţilor: „Nu se poate da gratuitate sută la sută pentru elevi. Dacă la Sebeş se dă gratuitate sută la sută înseamnă că oamenii politici de acolo se gândesc la oraşul Sebeş. La Alba Iulia sunt oameni politici care se gândesc cum să-l înfunde pe altul. Eu vă promit că dacă în Consiliul Local Alba Iulia se votează grazuitate de sută la sută Primăria nu dă nici un ban. Nu e reavoinţă, dar nu avem cadrul legal. O să pun aici în Consiliu un panou mare: „NEVER”.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com