Teodor Atanasiu şi Călin Potor: Vom vota pentru proiectul minier de la Roşia Montană

15 septembrie 2013 07:342 comments

protest rosia montana 51Sâmbătă, doi dintre parlamentarii de Alba, senatorul Teodor Atanasiu şi deputatul Călin Potor, i-au vizitat pe minerii care se află blocaţi în subteranul minei Cătălina Monuleşti din Roşia Montană. Aceştia au vorbit mai bine de o oră cu cei 33 de mineri din subteran, pe care i-au asigurat de faptul că vor vota legea referitoare la proiectul Roşia Montană.
„Am discutat cu minerii care se află în mină şi m-au rugat să fac în numele lor câteva gesturi. În primul rând m-au rugat să le spun celor care au spus despre ei că de fapt stau într-un muzeu în condiţii foarte bune, să le spun oamenilor că stau în condiţii foarte grele, în frig, în umezeală, în apă, că trebuie să se aşeze pe jos în această umezeală ca să se odihnească sau ca să doarmă. În al doilea rând m-au rugat să transmit un mesaj colegilor mei parlamentari cărora să le spun cât de vital este acest proiect minier pentru ei, pentru familiile lor, pentru viaţa lor, că doresc o decizie cât mai grabnică fiindcă şi puterile lor de îndurare sunt limitate. M-au rugat să transmit un mesaj Guvernului României şi în special doamnei ministru al mediului că îşi doresc foarte urgent avizul de mediu pentru ca să înceteze protestele împotriva în alte oraşe ale ţării şi în al treilea rând m-au rugat să le transmit familiilor, soţiilor şi copiilor să aibă încredere în ei, fiindcă protestul lor nu-l fac pentru ei înşişi ci pentru familie, pentru soţie şi pentru copii”, a declarat senatorul liberal de Alba, Teodor Atanasiu.
Atanasiu a mai spus că el va vota pentru proiectul Roşia Montană, indiferent care va fi decizia PNL: „Am discutat cu colegii şi le-am spus că indiferent de decizie eu o să-mi reprezint electoratul şi propria conştiinţă şi am să votez pentru şi colegii au fost de acord cu acest lucru. Mă voi bate ca să fac parte din comisia care se va forma pentru această lege şi voi cere acestei comisii să vină aici la Roşia Montană, fiindcă nu cred că cineva care a vizitat aceste locuri şi s-a informat poate să fie împotriva proiectului”.
Deputatul Călin Potor, care s-a aflat la Roşia Montană şi acum o săptămână, cu o delegaţie de parlamentari PC, va duce mesajul minerilor din Roşia Montană în Parlamentul României prin intermediul unei căşti de miner pe care cei 33 de ortaci din subteran şi-au pus semnăturile.
„Am coborât în adânc în mină la ortaci cu un optimism moderat, cu sinceritate. Ei ştiu de la început că sunt alături de ei, este un lucru declarat. Călin Potor va vota în Parlamentul României pentru proiect, pentru ei, pentru viitorul lor, pentru casele lor. Şi ei au dreptul să-şi ducă copiii la şcoală începând de luni şi ei au dreptul să trăiască ca oameni într-o ţară care se doreşte europeană. Le-am făcut o promisiune: voi fi mandatarul lor în Parlamentul României în sensul că pe casca de miner, pe care nu vreau s-o dau jos de pe cap din semn de respect pentru ei, mi-au lăsat semnăturile” a declarat deputatul PNL Călin Potor. Protestele de la Roşia Montană au fost declanşate de mineri încă de marţi, iar miercuri 22 dintre ei au decis să nu mai iasă la suprafaţă. Vineri la amiază alţi 11 au hotărât ca un semn de solidaritate cu colegii lor să rămână în subteranul minei Cătălina Monuleşti.

Tags:

2 Comments

  • Unde era Atanasiu cand a fost cautat mai bine de doua luni ca sa vorbeasca si cu cei care sunt impotriva proiectului ?!?
    ne vedem la Alba iulia absentu’ tarii ce esti, iar tu potor, ne vei privi in ochi!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com