Teren de sportiv la Tibru prin programul YouthBank

8 mai 2013 07:180 comments

youth

Echipa “TinactTibru”, din localitatea Tibru, comuna Cricău, formată din Alexandru Cruciţă, Petru Covrig, Paul Rusan şi liderul de echipă Claudiu Rusan, toţi elevi ai unor licee albaiuliene, având ca organizaţie gazdă Parohia Ortodoxă Tibru (preot paroh Tudor Man), a început implementarea proiectului Acţionăm împreună pentru viitorul sănătos! „Mens sana in corpore sano!”, proiect finanțat de Fundația Comunitară Alba prin Programul YouthBank și prin care vom oferi posibilitatea unei vieţi sănătoase tuturor tinerilor din comunitatea noastră prin construirea unui teren sportiv amenajat, singurul de acest fel din satul nostru.
Proiectul nostru are ca partener local Primăria Comunei Cricău, cea care ne-a pus la dispoziție terenul necesar, pentru a cărui amenajare realizăm următoarele activități: distrugerea vegetaţiei existente și curățarea terenului; instalarea gardului de protecție; nivelat și frezat; semănarea gazonului; amendarea terenului cu un strat de nisip fin; irigarea constantă a terenului; fixarea porților; marcarea terenului. Toate aceste activități sunt realizate de voluntari, cu sprijinul organizației gazdă. Lucrările pentru amenajarea terenului sunt în curs, singurele dificultăți întâmpinate fiind vremea nefavorabilă în anumite zile.
Proiectul se implementează datorită iubitorilor de sport din Tibru, care erau nevoiţi să se deplaseze pe distanţe mari pentru a desfăşura activităţile preferate. Aproximativ 100 de tineri din sat vor beneficia de proiectul nostru, pe langă cei care vor fi invitaţi la activităţile sportive care vor fi organizate în viitorul apropiat. Practicarea sportului este o metodă foarte eficientă de a-ţi păstra o sănătate de fier, iar activităţile sportive în echipă sunt o bună metodă de socializare şi de a-ţi întări spiritul competitiv, de aceea îi sfătuim pe toţi tinerii să îşi rezerve puţin timp şi pentru sport.

Noi ne dorim să fim un exemplu pentru toţi cei care ar vrea să facă lucruri frumoase, dar le este teamă să încerce şi îi sfătuim pe tineri să nu renunţe la ceea ce şi-au propus. Mulţumim echipei YouthBank pentru oportunitatea pe care ne-au oferit-o şi îi încurajăm pe toţi cei care au idei bune să nu le irosească și să aplice la acest program de finanțare.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com