Trimis in judecata pentru luare de mita!

18 noiembrie 2016 13:250 comments

La data de 16.11.2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au întocmit rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.D.,  referent în cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov – finantepentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În fapt, B.D., în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a efectuat o inspecție fiscală în cursul lunii iulie 2015 la un cabinet individual de avocatură de pe raza mun. Sebeș. Ulterior, inculpatul a contactat reprezentantul cabinetului de avocatură și i-a pretins suma de 2000-3000 lei, invocând modul în care a efectuat inspecția fiscală în anul 2015, precum și faptul că, pe viitor, în schimbul sumei de bani, își va îndeplini în mod defectuos atribuțiile de serviciu și nu îl va sancționa pentru neregulile constatate cu ocazia controalelor fiscale.

La data de 03.10.2016, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au procedat la organizarea și prinderea în flagrant a lui B.D. în timp ce primea suma de 3.000 lei de la denunțătoare.

Procurorul de caz a dispus față de inculpat luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 de ore, iar Tribunalul Alba a hotărât arestarea preventivă a acestuia pe 30 de zile. În urma contestației inculpatului, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus față de B.D. aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Denunțul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, iar ofițerii S.J.A. Alba au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, în baza delegărilor dispuse de această unitate de parchet.

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com