Tudorel Toader il trece pe Augustin Lazar pe linie moarta!

21 februarie 2019 19:530 comments

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, e ferm hotarat sa rupa pisica in doua! Domnia sa  a anunţat joi, 21 februarie, că va declanşa procedura de numire a noului procuror general al României.

„Voi merge la minister şi voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie îi expiră mandatul (lui Augustin Lazăr – n.r.) şi procedura se derulează între timp şi în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general”, a declarat Tudorel Toader la ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ministrul Justiţiei a mers astăzi la Parchetul Instanţei supreme, unde a avut întâlniri cu preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache şi cu Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României.

Tudorel Toader a spus că prezenţa sa la PÎCCJ are loc în baza articolului 132 din Constituţie, conform căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei.

„Prin urmare, merg să văd cum îşi desfăşoară activitatea”, a declarat Tudorel Toader la sosirea  la PÎCCJ.

Toader s-a întâlnit cu procurorul general adjunct Bogdan Licu, pe fondul invitaţiei lansate către acesta la conferinţele organizate în cadrul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

„Prima (conferinţă – n.r.) organizată de către Ministerul Justiţiei, referitoare la viitorul parchet european, a doua organizată de Ministerul de Externe, tot la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, o acţiune privind viitorul justiţiei în spaţiul comun european”, a explicat ministrul.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com