Un cetăţean moldovean şi unul turc prinşi în Alba fără acte de şedere legală

13 mai 2013 13:470 comments

politie-mascati-liviu-maftei

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba, au desfăşurat în perioada 10 – 13 mai .a.c., o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.
Cu aceste ocazii au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni străini unul din Republica Moldova şi celălalt din Turcia.
Astfel, cu ocazia unui control efectuat în oraşul Cugir, a fost depistată cu şedere ilegală, R.S. în vârstă de 41 ani, din Republica Moldova, care a avut reglementat dreptul de şedere temporară în scop de reîntregirea familiei, însă nu a întreprins niciun demers pentru prelungirea acestuia. Întrucât, este membru de familie al unui cetăţean român, persoana în cauză, a fost îndrumată să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere. Totodată, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 800 lei conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.
Într-o altă acţiune desfăşurată în municipiul Alba Iulia, a fost depistat cu şedere ilegală Y.H. din Turcia. Din verificările efectuate a rezultat faptul că, pe numele cetăţeanului străin anterior a fost emisă o Comunicare de părăsire a teritoriului naţional, pe care nu a respectat-o. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului au emis o Decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile şi a fost sancţionat contravenţional cu avertisment.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com