Un deţinut de la Penitenciarul Aiud a decedat în urma unei crize de epilepsie

7 mai 2013 08:271 comment

Îinchisoare aiud 358n data de 7 mai, in jurul orei 00,30 a decedat persoana privată de libertate H.M.C, în vârstă de 30 de ani, încarcerată în Penitenciarul Aiud, condamnată la o pedeapsă privativă de libertate de 7 ani pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.
Persoana privată de libertate se afla în evidenţele cabinetului medical cu afecţiuni medicale (epilepsie). În urma unei crize epileptice acesta a căzut şi a suferit un traumatism cranian sever. Au fost acordate primele îngrijiri medicale de către personalul cabinetului medical al penitenciarului până la sosirea serviciului SMURD Aiud care a preluat persoana privată de libertate şi a transportat-o de urgenţă la Spitalul Municipal Aiud iar de aici la Spitalul Judeţean Alba Iulia unde a decedat.
Primele măsuri întreprinse de către conducerea Penitenciarului Aiud au fost: anunţarea familiei persoanei decedate, a judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate precum şi a organelor abilitate: Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, Serviciul de Medicina Legală Alba, Poliţia Municipiului Aiud şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Totodată a fost demarată o anchetă internă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com