Un nou protest al angajatilor APM Alba

27 aprilie 2017 17:200 comments

Angajaţii APM Alba au protestat din nou în faţa sediului din Alba Iulia. Cu o zi înainte în presă apăruseră informaţii false care spuneau că angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu Alba vor face grevă. Comisarii Gărzii de Mediu nu au făcut nici un protest, toţi erau implicaţi în diferite proiecte ale instituţiei, în ţară sau în judeţ.

Comunicat al angajaţilor APM Alba

„Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Alba au înterupt programul de lucru, astăzi, 27 aprilie 2017, între orele 11,00-13,00, alăturându-se protestelor colegilor din Agenția Națională și din celelalte agenții județene de mediu.

Având în vedere că în urma protestelor anterioare din data de 14, 16 și 21 martie 2017 Ministerului Mediului /Guvernul / Parlamentul nu au soluționat în mod favorabil solicitările noastre privind eliminarea inechitaților salariale, în sensul de a propune emiterea unor acte normative care să ducă la eliminarea discriminării salariale dintre funcționarii publici, care fac parte din aceiași familie ocupațională – Administrație, ne vedem obligați să tragem un nou semnal de alarmă, prin protest spontan, la nivel național.

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Alba solicită Ministerului Mediului luarea în regim de urgență a unor măsuri concrete care să conducă la alinierea salariilor la nivelul celor din aceeași familie ocupațională – ADMINISTRAȚIE/ instituție teritorială, respectând astfel conținutul Deciziei CCR nr.794/2016.

Precizăm că avem același nivel de pregătire, același program de lucru, iar importanța muncii noastre are același impact administrativ cu a celorlalte instituții publice și totuși, modul de salarizare, este diferit, fapt ce duce în mod evident la încalcarea gravă a principiilor Constituției României, privind egalitatea în drepturi și tratament egal în fața legii.

Parlamentul României în motivarea de respingere a amendamentului, prin reprezentanții din cadrul Comisiei pentru buget finanțe și bănci şi Comisiei pentru muncă şi protecţie socială recunosc importanța strategică a domeniului protecției mediului, discriminarea angajaților și nivelul cel mai mic de salarizare bugetar prin motivarea de la pct. 1. și în mod surprinzător nu adoptă măsuri concrete pentru intrarea în legalitate în conformitate cu decizia CCR și a actelor normative pe care se întemeiază aceasta.

Sindicatele din mediu și angajații agențiilor de mediu solicită decidenților politici adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale față de alți funcționari publici, care au primit creșteri salariale substanțiale în ultimii ani.

În situația în care solicitările noastre nu vor fi soluționate ne vedem nevoiți să continuăm protestele urmând să demarăm procedura conflictului de muncă.

Angajații Agenției pentru Protecția Medului Alba”.

Foto arhivă

 

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com