Un şofer din Cergău băut la volan a intrat într-un cap de pod

24 iunie 2013 14:330 comments

car-accidentDuminica, prin apelul de urgenţă 112, Poliţia municipiului Blaj a fost soli citată să intervină pentru soluţionarea unui accident de circulaţie, produs pe DJ 107 pe raza comunei Cergău.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului poliţiştii au stabilit că B.I.V. de 38 de ani domiciliat în comuna Cergău, judeţul Alba, în timp de conducea un autoturism pe DJ 107 în direcția Cergău – Blaj, nu a adatat viteza de deplasare la condiţiile de drum iar într-o curbă spre stânga, deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul vehiculului carea iesit în afara părţii carosabile pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un cap de pod.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest marca Drager care a indicat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate cate două probe biologice de sânge, in vederea stabilirii alcoolemiei.
In urma impactului, conducătorul auto B.I.V., a suferit leziuni corporale care au necesitat internarea în Spitalul municipal Blaj.
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal în care B.I.V., este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibație alcoolică peste limita legală”, prevăzută si pedepsită de art.87, alin.1 din O.U.G.195/2002-rep.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com