Un șofer din Petrești s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut la volan

13 aprilie 2013 12:191 comment

La data de 12.04.2013, ora 09:25etilotest[1], poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Blaj, în timp ce desfășurau activități de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada D. Pavel din municipiul Sebeș, acţionând în cadrul unui plan de acțiune privind combaterea încălcării regimului legal de viteză, au oprit pentru control un autoturism condus de D.S.S., de 32 ani, domiciliat în localitatea  Petrești, judeţul Alba.

Întrucât D.S.S. emana miros specific de alcool s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, marca DRAGER, care a  indicat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care au luat măsura conducerii acestuia la Spitalul municipal Sebeş, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care faţă de D.S.S. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are  o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă  pedepsită de art. 87 alin.1 din OUG 195 / 2002 – privind circulaţia pe drumurile publice.

 

1 Comment

  • pensionar sarac

    Grigore Moisil-legile tarii nu interzic nimanui, sa fie-INBECIL.A-si adauga sa fie iresponsabil sa pericliteze viata altora.Cine e prins baut sa -NU CONDUCA 10 ANI.E adevarat nu am avea presedinte si politicieni, judecatori etc.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com