Universitate de Vară pentru elevii din Alba Iulia

11 iunie 2013 07:310 comments

Universitate sidUniversitatea ” 1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia îşi deschide porţile pentru a primi timp de 2 săptămâni elevi ai claselor a XI-a pentru a-i familiariza cu mediul universitar, precum şi cu particularităţile vieţii de student. Pentru mai multe detalii acesati http://uve.lsua.ro .
Ești elev în clasa a XI-a? Participă la cel mai amplu program național de promovare a alegerilor informate și corecte a studiilor universitare destinat elevilor din România! Dacă vei lua decizia să te înscrii la una dintre edițiile locale ale Universităților de Vară pentru Elevi, vei experimenta un semestru din viața de student în anul I de studii, comprimată în 2 săptămâni. Vei locui în cămin, vei lua masa la cantină, vei participa în mod realist la cursuri și seminarii, îi vei cunoaște pe viitori tăi profesori, iar la final te vei întâlni cu acel moment de care niciun student nu poate scăpa, sesiunea de examene.
Pe lângă programul de educație formală, vei lua parte la activități sociale și de educație non-formală. Vei lega prietenii cu zeci de tineri din toate colțurile țării, vei avea ocazia să cunoști oportunitățile de voluntariat din fiecare centru universitar și vei putea socializa cu viitori tăi colegi în cadrul petrecerilor tematice organizate de-a lungul proiectului.
Universitățile de Vară pentru Elevi îți oferă o imagine reală asupra sistemului universitar prin contactul direct cu acesta și ocazia de a vedea ce facultate ți se potrivește, având în acest fel toate ingredientele pentru a lua decizia corectă și conștientă cu privire la alegerea studiilor universitare.
Universitățile de Vară pentru Elevi, organizate în acest an sub sloganul „Noi învățăm în România”, reprezintă cel mai amplu program național de promovare a unei alegeri informate și corecte a studiilor universitare de către elevii din România.
Inițiativă a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) dezvoltată alături de Consiliul Național al Elevilor, programul aduce peste 1000 de elevi în universitățile din România, cadru în care aceștia participă la toate activitățile tipice vieții studențești – cursuri, laboratoare, examene, activități de educație nonformală și activități sociale. În urma experienței elevii sunt mult mai pregătiți să își aleagă facultatea și specializarea potrivită pentru ei!
Conceptul programului se bazează pe modele solide de reușită din rândul organizațiilor membre ANOSR. Peste 2000 de elevi au absolvit deja „Junior Summer University”, proiect de succes dezvoltat de Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și primă inițiativă de acest gen. Conceptul și-a dovedit valoarea și prin „West Summer University”, proiect devenit deja tradițional al Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT).

Calendarul acţiunii:
Înscrierea participanților până la data de 25 iunie; Comunicarea listei provizorii 26 iunie; Confirmarea locului 26-29 iunie; Comunicarea listei definitive 30 iunie; primirea participanţilor 14 iulie; desfăşurarea evenimentului 15-24 iulie; plecarea participanţilor 25 iulie.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com