UPDATE: 3 suspecţi de furturi din case de vacanţe, au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii din Aiud. Cu ocazia percheziţiilor efectuate, s-a reuşit recuperarea prejudiciului, în proporţie de 90 %.

8 februarie 2014 15:500 comments

minor

La data de 07.02.2014, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au continuat activităţile pentru documentarea activităţii infracţionale a celor 3 suspecţi de comiterea a 4 furturi din case de vacanţă, reţinuţi în 6 februarie. a.c. şi i-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de R.C. şi Z.G. iar pentru R.A. a fost formulată propunerea de arestare preventivă, fiind sesizată instanţa de judecată.

În urma judecării cauzei, instanţa a dispus luarea faţă de R.A., a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 29 de zile.

07. februarie 2014

În data de 06.02.2014, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pentru documentarea activităţii infracționale a 3 suspecţi de comiterea mai multor furturi din case de vacanţă situate pe raza comunelor Rimetea, Livezile şi Iara. 

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că R.A., de 24 de ani, din comuna Iara, judeţul Cluj, R.C., de 19 ani, din aceeaşi localitate şi Z.G., de 35 de ani, din localitatea Decea, comuna Miraslău, în perioada octombrie 2013 – ianuarie 2014, au pătruns prin efracţie în 4 case de vacanţă şi au sustras bunuri în valoare totală de 12.300 lei.

Cu ocazia percheziţiilor, la locuinţele suspecţilor au fost identificate mai multe bunuri provenite din furt (un sistem home cinema, boiler electric, plită electrică, cuptor cu microunde, televizor color, aragaz, DVD player, maşină electrică de tuns iarba, motocositoare, proiector led, etc), prejudiciul cauzat prin cele 4 furturi, fiind recuperat în proporţie de 90 %.

Faţă de cei 3 suspecţi a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a celor 3 suspecţi.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com