UPDATE: Accident rutier pe DJ 107 unde un copil de 8 ani a fost lovit de o mașină

27 februarie 2014 16:290 comments

DSC_0389Accidentul s-a petrecut miercuri în jurul orei 15.00, pe DJ 107 , pe raza localităţii Hăpria

Din primele investigații, L.A. în vârstă de 8 ani, a traversat nergulamentar strada şi a fost accidentat de un autoturism Dacia Logan înmatriculat în Alba şi condus de V.A.D. (26 de ani).

Copilul a suferit mai multe traumatisme, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru mai multe investigații.

Potrivit IPJ Alba, șoferului i-a fost facut testul pentru stabilirea alcoolemiei, rezultatul fiind negativ.

UPDATE:

Nerespectarea regulilor de traversare a drumului public de către pietoni, constituie una dintre cele mai importante cauze de producere a accidentelor rutiere în rândul participanţilor la trafic.

Un asemenea caz s-a produs în data de 26.02.2014, ora 15.29, pe DJ 107 C, când un minor de 8 ani, din comuna Ciugud, în timp ce traversa neregulamentar drumul a fost surprins și accidentat de un autovehicul condus de Vlad A., din judeţul Alba.

În urma accidentului, minorul a suferit leziuni corporale grave, fiind transportat la Spitalul Judeţean Alba în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Poliţiştii efectuează în continuare cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art 196 alin. 2 din Codul Penal .

Poliţiştii le reamintesc pietonilor că traversarea drumului public se face numai prin locurile marcate ori/şi semnalizate cu indicatoare rutiere, după ce s-au asigurat în prealabil că o pot face în condiţii de siguranţă, iar în locurile unde indicatoarele sau marcajele lipsesc, li se recomandă să se asigure temeinic că nu le este pusă în pericol viaţa în momentul în care intenţionează să traverseze drumul public.
Atenţie!!!Nu traversaţi strada în fuga! Astfel nu veţi oferi posibilitatea conducătorului auto sa reducă viteza autovehiculului pentru a va oferi prioritate

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com