UPU-SMURD Alba Iulia a fost acreditat de Ministerului Sănătăţii

9 octombrie 2013 15:340 comments

spital-alba-La mai puţin de un an de la înfiinţarea UPU-SMURD Alba Iulia, o comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Alba au acreditat acest compartiment care funcţionează la standarde europene.
Membrii comisiei prezente la Alba Iulia au inspectat tehnic şi funcţional maşinile din dotarea acestui compartiment şi de asemenea, cunoştinţele personalului medical care operează aceste maşini dotate pentru Terapie Intensivă Mobilă.
„Acreditarea este o recunoaștere a performanței acestui serviciu care este conform standardelor europene. Pentru această realizare am avut sprijinul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și al Consiliului Județean Alba. Dorim să ne păstrăm aceste standarde și să câștigăm încrederea pacienților din județul Alba”, a spus șeful UPU Alba Iulia, medicul Aurel Crișan.
Activitatea intensă a acestui compartiment este vizibilă și în numărul mare de intervenții din acest an.
„În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2013 echipajele de Terapie Intensivă Mobilă (T.I.M.) au intervenit în 676 de cazuri în care viața pacienților era pusă în pericol. Dintre acestea au fost înregistrate 83 de cazuri de stop cardio-respirator și 58 de accidente rutiere cu victime grav rănite. De asemenea, echipajele de prim ajutor (EPA) au intervenit și la alte 1.221 de cazuri. Au fost înregistrate și cinci apeluri false. Dorim să conștiențizăm cetățenii de pericolul acestor glume. În timpul în care echipajele se îndreaptă spre o sesizare falsă se pot pierde vieți”, a precizat medicul Aurel Crișan.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com