Va fi sau nu va fi? Autorităţile vor referendum pentru proiectul minier de la Roşia Montană

2 septembrie 2013 12:530 comments

rosiaPreşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nu exclude posibilitatea să organizeze un referendum pe tema proiectului de la Roşia Montană în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare, catalogând drept un gest de “laşitate” trimiterea unei legi pe această temă în Parlament.
“Nu am nicio problemă să declanşez un referendum naţional pe tema asta. Dimpotrivă, dacă dezbaterile vor continua şi nu găsim un mod de a face proiectul (Roşia Montană – n.r.), nu exclud posibilitatea să-l organizez, dacă Guvernul nu găseşte resurse să discute cu societatea civilă. Îl organizez odată cu europarlamentarele”, a declarat Băsescu, într-un interviu pentru cotidianul “Adevărul”. Ideea preşedintelui se pare că este împărtăşită şi de premierul Victor Ponta care a susţinut faptul că idea organizării unui referendum pe acest subiect este o idée foarte bună.
Şeful Executivului a pledat însă, înainte de aceasta, pentru o dezbatere în Parlament, pe care îl consideră singurul for legitim şi constituţional pentru un astfel de demers.
“E dreptul preşedintelui să facă un referendum şi cred că e o idee bună, dar un referendum se face după o informare. (…) Dacă preşedintele ţării, conform atribuţiilor Constituţionale, consideră util să declanşeze un Referendum, cred că e o idee foarte bună. De altfel, noi am mai vorbit de aşa ceva, de consultare înainte de referendum în cadrul Parlamentului, cu toţi cei care au opinii pro şi contra, care gândesc într-un fel sau altul. E locul ideal de dezbatere şi informare. După care mergem la referendum şi se poate decide în mod democratic”, a spus premierul, într-o conferinţă de presă de la sediul USL.
sursa: Agerpres

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com