Vasile Blaga vrea reînceperea mineritului la Roşia Montană

10 martie 2013 14:206 comments

Prezent la Alba Iulia pentru a-şi prezenta moţiunearosia montana 358 pentru câştigarea şefiei PDL, Vasile Blaga a declarat că susţine reluarea mineritului la Roşia Montană.

Vasile Blaga: „Să avem curaj să nu ne mai luăm după 7-8 ONG-uri şi nu mai ştiu după cine şi să reindustrializăm România. Nu vă fie frică de termenul ăsta, nu e termen comunist! Şi să mergem pe industrii în care avem avantaje competitive, să ne apucăm înapoi de minerit. Să începem la Roşia Montană, să nu ne luăm după unii şi după alţii. Să ne apucăm mai departe să ne facem treaba”. (I.B.)

 

Tags:

6 Comments

  • si eu vreau ca o traditie de 2000 de ani sa nu apuna fix cand s-ar relua la standardele cele mai inalte! Guvernul sa vina cu o decizie! Mai repede!

  • Toti PDL-istii vor minerit, nimeni nu spune insa cu ce costuri…

  • asta isi doresc si oamenii din Rosia Montana, ca proiectul minier sa inceapa cat mai repede! dar vad ca Guvernul doarme in loc sa ia decizii…

  • si oamenii de acolo sustin repornirea mineritului mai ales ca de aici ar avea locuri de munca si zona va avea o sansa la refacere

  • Noi, oamenii din Apuseni, nu ne dorim minerit doar de dragul mineritului si a profitului visat de Dvs, cei care ati vandut tara. Noi vrem o strategie coerenta de dezvoltare pentru Muntii Apuseni. Noi nu vrem cianura in schimbul aurului. Schimbati tehnologia propusa, nu radeti muntii si nu ne otraviti! 7-8 ONG-uri… domnule Blaga… inseamna socitatea civila din Romania. Inseamna niste oameni care stiu mai bine decat Dvs. ce inseamna cianura, oameni care se gandesc la copiii si la nepotii lor si mai mult decat atat, care au curajul sa faca public mesajul oamenilor din tara asta.
    Ca sa nu fie dubii si interpretari: cianura putina care va ajunge in iazul de decantare de la Valea Cornii inseamna otrava care va macina incet si sigur viata si sanatatea in Muntii Apuseni.

  • @stiri: costurile vor fi suportate doar de investitor. eu consider ca pierdem mai mult daca NU dam drumul acestei investitii!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com