VIATA VESNICA? ACUM E POSIBIL!

3 martie 2014 07:450 comments

Mulţi probabil se întreabă ce vom lăsa în urma noastră pentru generaţiile viitoare? Ei bine, dacă nu aţi reuşit mai nimic în viaţă, să ştiţi că aveţi totuşi o şansă reală să vă înscrieţi numele în istorie.

Acest lucru devine posibil datorită lui Mark Zuckerberg, care a promis viaţă veşnică tuturor utilizatorilor reţelei sale sociale. Zilele trecute, Facebook a decis să-şi schimbe politica în ceea ce priveşte profilurile persoanelor care nu mai sunt în viaţă. Astfel, paginile celor decedaţi vor deveni un fel de „memorial”, vizibil pentru toţi cei care vor dori să impartăşească amintiri despre persoanele dragi din viata lor, dar care au murit. Însă, pentru a păstra contul ca un „monument”, rudele trebuie să expedieze o solicitare către Facebook pentru a păstra public profilul celui decedat.

Comunicarea dintre oameni are loc acum nu numai în timp real, dar şi în spaţiul virtual. Pentru mulţi oameni, viaţa  socială decurge aproape în totalitate pe reţelele de socializare. De aceea, problema profilurilor celor decedaţi a devenit una actuală.

Potrivit psihologului Irina Luchianova, „în rândul prietenilor persoanei decedate se crează iluzia că cel mort este încă în viaţă. Acest lucru poate duce la diverse tulburari psihice. Şi alte persoane din lista de prieteni ai celui decedat, dar care nu au ştiut că persoana respectivă nu mai este în viaţă, vor continua să-i trimită mesaje, să comenteze sau să dea like la poze, ceea ce poate provoca probleme mult mai grave în rândurile apropiaţilor celui decedat. Prin urmare, a fost necesar să fie creat un sistem în reţelele sociale care să arate în mod clar că o anumită persoana nu mai este în viaţă”.

Tocmai de aceea Facebook intenţionează să ofere tuturor utilizatorilor săi posibilitatea de lasă un fel de „testament”, adică să fie respectate alegerile pe care acel individ le-a făcut cât înca era în viaţă. Astfel, în setările personale, fiecare va putea alege modul în care profilul său urmeaza să rămână după moartea sa. Mai mult, userii vor putea cere filmuleţe de tip „look back” şi pentru cei care au murit.

În prezent este destul de dificil să ne imaginăm că pe pagina personală de pe reţeaua socială, alături de data naşterii, va apărea cândva scrisă prin cratimă şim data morţii. Însă este un lucru inevitabil, ceva cu care se confruntă fiecare dintre noi.

Putem să decidem încă acum ce vrem să lăsăm în urma noastră după ce vom muri. Prin urmare, fiţi atenţi la ceea ce scrieţi şi publicaţi pe pagina personală, deoarece pe baza acestor comentarii vor afla generaţiile viitoare ce fel de om a fost fiecare dintre noi.zuckerberg

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com