Vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman: Autostrada Sebeş-Turda va suferi trei modificări faţă de proiectul iniţial

30 mai 2013 18:040 comments

PNLVicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman a anunţat faptul că autostrada Sebeş-Turda va suferi câteva modificări faţă de proiectul iniţial în zonele Aiud, Oarda şi Sebeş. De asemenea , Florin Roman a spus că ministrul Dan Şova a dat asigurări că finalizarea execuţiei acestui proiect va fi luna mai a anului 2016.
„Ier(n.a. miercuri)i ne-am deplasat pe teren cu proiectantul şi constructorul. Sunt trei modificări importante. Prima este la centura Sebeşului, locul unde se înţepa şoseaua de centură şi aveam practic prima parte a traseului paralel cu localitatea Lancrăm. Modificarea este că drumul nu mai merge în partea dreaptă a Lancrămului ci tranverseză sensul giratoriu de pe autostrada Sibiu-Nădlac, de la benzinăria de zonă şi practic se înţeapă din nou în autostradă. Aceasta este prima modificare de proiect.
A doua momodificare de proiect este la Oarda de Sus şi Oarda de Jos. Aici urmau să fie afectate de această autostradă nouă case, ce urmau să fie demolate. În urma discuţilor cu proiectantul am modificat traseul şi practic venim undeva cu 200 de metri mai sus şi prin urmare doar o casă veche va fi afectată de traseul noii autostrăzi.
A treia modificare importantă o avem la Aiud, unde exista o gâtuire între autostradă, cale ferată şi Mureş în zona motelului, în curbă. Aici este modificarea foarte importantă de traseu. La trecerea cu partea stângă, proiectantul a gândit să facem ocolirea prin Rădeşti şi să nu mai avem această gâtuire. Am vorbit cu proiectantul şi săptămâna viitoare ne va trimite solicitarea pentru certificatul de urbanism, la Consiliul Judeţean. Sperăm să-i dăm drumul într-o săptămână pentru că solicitarea celor de la Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, este ca să aibă traseul noii autostrăzi până în 15 iunie. Aşa cum aţi văzut şi aseară, domnul ministru Şova a confirmat că România şi Slovacia au obţinut aprobarea pentru N+3 2016. Termenul final de execuţie al autostrăzii Sebeş – Turda este mai 2016. Dacă nu ne vom încadra în acest termen vom pierde din banii europeni” a precizat vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com