VOUCHERE DE VACANTA

23 august 2019 09:180 comments

PNL propune, pentru stimularea companiilor private şi stabilirea unei egalităţi de tratament între angajaţii din acest sector şi cei de la stat, ca voucherele de vacanţă să fie deductibile fie din impozitul de venit, fie din cel pe profit, a declarat joi liderul liberal Ludovic Orban.

“În sectorul public se acordă vouchere de vacanţă către toţi angajaţii, însă pe guvernanţi îi doare la bască de sectorul privat, întrucât pentru companiile private este dificil să acorde aceste vouchere, pentru că nu li se asigură niciun fel de avantaj şi nu se face niciun efort pentru a stimula egalitatea de tratament între angajaţii din sectorul public şi cei din sectorul privat. PNL propune, în vederea stimulării companiilor private, să acorde aceste vouchere de vacanţă, să fie deductibile fie din impozitul pe venit, fie din impozitul de profit. Este o măsură cât se poate de benefică, ce asigură egalitate de tratament şi care nu generează costuri suplimentare pentru angajator, astfel încât să aibă posibilitatea şi angajaţii din mediul privat să beneficieze de aceste vouchere”, a spus Orban la Craiova, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL a mai afirmat că prin aplicarea Ordonanţei 114 au fost provocate o serie de “perturbaţii” în rândul firmelor de construcţii, motiv pentru care multe dintre acestea vor intra în faliment.

“Guvernul PSD-ALDE a obligat constructorii să crească salariul minim la 3.000 lei, asigurând anumite facilităţi fiscale, însă a uitat că trebuia să notifice ca o schemă de ajutor de stat. Din acest motiv, vine acum ANAF, la declaraţiile de impunere, şi îi pune să plătească taxele şi impozitele aferente majorărilor salariale, neasigurîndu-le facilităţile fiscale prevăzute în ordonanţă, numai şi numai din habarnism şi prostie sau poate rea-credinţă. Acest lucru este extrem de grav, pentru că o mulţime de constructori sunt cu apa la gură şi vor fi băgaţi în faliment din cauza inepţiei şi lipsei de legătură cu realitatea economică a acestui guvern”, a mai spus preşedintele PNL.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com