ZAMBETELE SERII

20 octombrie 2020 20:300 comments

O declarație a ministrului Educației, Monica Anisie, a stârnit polemici în mediul online. Ministrul a fost invitat luni seara la Realitatea Plus, unde a fost întrebată dacă există soluții pentru accesul la cursuri în cazul elevilor din medii defavorizate și care nu dispun de curent electric. Anisie a făcut referire la acest subiect și a amintit în acest context și despre programul realizat cu TVR, care a stârnit titluri de presă de genul “Ministrul Educației recomandă lecţii la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric ” sau “Anisie, răspuns halucinant: Copii fără curent electric în case, școala online la televizor “.Iată mai jos întrebarea moderatoarei și răspunsul ministrului Educației:

Moderatoarea:

“Am identificat până la ora actuală soluții pentru fiecare copil, și cei defavorizați, și … i-ați luat în calcul și pe cei care nu au curent electric acasă, deci nu au cum să se conecteze cu tableta la internet? Ce șanse au în fața celorlalți?”

Monica Anisie: “Bineînțeles că s-au luat și astfel de măsuri, încă din perioada în care am fost în situația de urgență și cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem online. Acolo unde nu a existat această posibilitate, unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii în așa fel încât să continue învățarea.

Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu Televiziunea Română programul Teleșcoala, program prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale.

Și acum știm cu toții foarte bine că aceste examene s-au desfășurat în condiții foarte bune, nu au existat probleme, pot chiar să spun că au fost organizate mult mai bine decât în anii anteriori și elevii au putut să-și susțină examenele pentru care de altfel s-au pregătit aproape un an de zile”.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com