Zilele oraşului Alba Iulia 2013- Concerte cu Ştefan Bănică jr., Bere Gratis, Conect-R şi multe alte surprize

15 mai 2013 12:040 comments

zileÎn ultimii ani a devenit un exerciţiu de obişnuinţă, de util şi agreabil, pentru locuitorii municipiului Alba Iulia organizarea Zilelor Oraşului. Această manifestare a devenit de-a lungul timpului un reper pentru existenţa noastră ca urbe şi pentru identitatea noastră ca şi comunitate. Anvergura maximă pe care am dat-o acestei sărbători nu ar fi fost niciodată posibilă fără sprijinul şi implicarea principalilor agenţi economici din Alba Iulia, în calitatea lor de colaboratori şi de garanţi ai succesului.
Şi în acest an, am dorit să le oferim locuitorilor municipiului Alba Iulia, clipe de răgaz, de încântare şi un prilej de bucurie prin organizarea unei noi ediţii a Zilelor Oraşului, sărbătorite în în Piaţa Cetăţii, intre 24-26 mai.
Satisfacţia celor trei zile petrecute împreună va fi intensă şi asta în bună măsură datorită artiştilor prezenţi la Alba Iulia care domina topurile muzicale naţionale, dar şi prin legătura deosebită cu spectacolele de stradă cu care albaiulienii s-au obişnuit în ultimii doi ani.
Traseul de la Poartă a IV a până la Piaţa Cetăţii va fi animat vineri seara începând cu orele 19 de către cei ce alcătuiesc obişnuită parada a Zilelor Oraşului. Proiectele cultural istorice concepute de către MNUAI şi Colegiul Militar Mihai Viteazul vor inaugura zilele oraşului din acest an printr-o reprezentaţie oferită de Gardă Romană şi elevii colegiului militar, imediat după paradă. Aşadar cei ce se simt legaţi de aceste produse turistice devenite pentru mulţi ipostaze obişnuite, îi pot admira pe romani şi pe daci într-o confruntare de sărbătoare. Seara de vineri va continua cu un concert marca Elena Gheorghe pe scenă din Piaţa Cetăţii începând cu orele 21.00. Momentul următor sta sub semnul expresiei “gigant” şi este semnat de către spaniolii de la Carros de Foc. Încă din 1994, trupa a încântat milioane de oameni cu spectacolele de stradă pe care le-a susţinut, având o componentă mare şi formatul unui spectacol itinerant. Cea mai importantă caracteristică a muncii lor o reprezintă Giganţii, ce combina sculpturamobila cu diferite discipline artistice, ca echilibrul, acrobatiunile aeriene, coreografie ritmică cu foc, spectacole, muzica, film, tot ceeace înglobează un spectacol uimitor. Trupa a reprezentat Spania la diferite festivaluri nationalesi internaţionale de teatru de stradă, la Madrid, Valencia, Ibiza, în România, Olanda, Italia, Măroc, Franta etc. Albaiulienii vor avea parte de un spectacol de o oră în seara de vineri intitulat Acvila Sophia. Acvila Sophia este un gigant ce pare real iar mărimea ei da un impact vizual extraordinar, datorită celor 8 m ale deschiderii aripilor. Deasupra acestuigigant mobil sta un luptător, care pare a ghida pasărea, ridicând-o deasupra publicului până la 6 m înălţime. 5 fete războinice prestează un spectacol artistic cu foc pemuzica dinamică. Dintr-o dată, pasărea îşi ia zborul şi ia ingheare un acrobat ce face acrobaţii aeriene. Finalul zilei aparţine celor de la Taxi care ne vor ţine în priză până la miezul nopţii în Piaţa Cetăţii.
Dimineaţa zilei de sâmbătă înseamnă o atmosferă academică deplină, încărcată de emoţie pentru studenţii Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, în cadrul ceremoniei de absolvire a promoţiei 2013. Parada universitarilor va ajunge la orele 10.00 în Piaţa Cetăţii pornind de la Casa de Cultură a Studenţilor. Pentru că nu exista copilărie fără povesti şi n-ar trebui să existe niciun copil care să nu înveţe, chiar şi de la o păpuşă, mânuită de un actor, că poveştile se pot trăi şi că viaţa înseamnă şi altceva decât problemele oamenilor mari, înseamnă bucurie, optimism, zâmbete şi prieteni, de la orele 11.00 artiştii Teatrului Prichindel vor susţine pe scenă spectacolul “Cei trei muşchetari”. Pentru iubitorii sportului Zilele Oraşului din acest an marchează două evenimente importante Cupa Zilele Municipiului la Tenis de Câmp desfăşurată la baza ProLinca (ora de începere 9) şi proiecţia gigant a finalei UEFA Champions League în curtea interioară a Palatului Principilor. O frântură de istorie aurită va putea fi surprinsă de cei pasionaţi în cadrul expoziţiei Braţărilor Dacice, accesul fiind gratuit exclusiv pe perioada zilelor oraşului la MNUAI. Expoziţia poate fi vizitată începând cu orele 12.00. Legătură specială dintre Alba Iulia şi municipiul Chişinău va fi valorizata de această dată prin talentul muzicienilor din trupa Gândul Matei, artişti deveniţi modele pentru generaţia tânără de peste Prut. Pentru cei mai curajoşi dintre albaiulieni orele 22.00 înseamnă întâlnirea cu un alt spectacol al spaniolilor de la Carros de Foc. Un spectacol dominat de contrarii, cu ingrediente ce vor stârni senzaţii inedite celor care vor însoţi Tabarka. Spectacolul “Tabarka” are ca temă principală naufragiul unui vas, devenit metafora singurătăţii şi agonia pierderii iubirii. Puterea raului o constituie declanşarea complotului, principalele personaje fiindAmiralul şi iubitalui. Pericolele înconjoară cuplul, care lupta împotriva capriciilor Mamei Natură, pentru a supravieţui. (spectacol recomandat cu acordul părinţilor copiilor sub vârsta de 12 ani). Show-ul Connect-R va încheia ziua de sâmbătă.
Ca în fiecare an evenimentul Urbis Grates reuneşte la Sala Unirii pe unii dintre cei mai merituoşi albaiulieni, prilej de a le mulţumi în numele comunităţii pentru munca şi activitatea în folosul acesteia. Evenimentul va avea loc în ziua de 26 mai începând cu orele 10.00 la Sala Unirii. Cei mai matinali dintre micuţi vor avea parte în dimineaţa zilei de duminică de întâlnirea cu trupă de animaţie stradală Zurli din Bucureşti. Datoria părinţilor este să ajungă la orele 11.00 în Piaţa Cetăţii, pentru că micuţii să nu rateze întâlnirea cu nişte artişti frumoşi şi veseli. Un reper constant în zilele oraşului îl reprezintă concertul de folclor, programat în această ediţie duminica la orele 17.00, pe scenă amplasată pe strada Muzeului. Pentru că aşteptările publicului să fie deplin satisfăcute seara de duminică va fi una la superlativ dpdv muzical prin două concerte de excepţie: Bere Gratis şi Ştefan Bănica Junior. Cum Alba Iulia a demonstrat că focurile de artificii pot fi cu adevărat speciale, finalul zilelor oraşului din acest an va fi deosebit de intens. Poarta a III a a Cetăţii şi întreaga zonă a zidurilor din stânga şi dreapta edificiului arhitectural constituie, în premieră, punctul de lansare a spectacolului pirotehnic

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com