Ziua Drapelului a fost sărbătorită în doliu la Alba Iulia. Foto de la eveniment

26 iunie 2013 09:183 comments

DSC08547În fiecare an pe 26 iunie în România se sărbătoreşte Ziua Drapelului. În acest an ziua drapelului a coincis cu o zi de doliu național, decretată de Guvern, pe întregul teritoriu al României în memoria victimelor accidentului rutier din Muntenegru.
Începând cu ora 9:00 în Piaţa Tricolorului din Alba Iulia a avut loc sărbătorirea Zilei Drapelului în conformitate cu dispoziţiile guvernului, adică cu arborarea drapelului în bernă. La eveniment au participat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, vicepreşedinţii CJ Alba, Florin Roman şi Alin Cucui, viceprimarul Dorin Şerdean, colonelul Marcel Domşa, comandantul garnizoanei Alba Iulia, chestorul Ioan Cabulea, seful IPJ Alba, directori de instituţii deconcentrate, consilieri locali şi judeţeni, reprezentanţi ai fundaţilor cultural-istorice din judeţ.
Manifestarea a debutat cu sfinţirea drapelului continuând cu un scurt istoric al Drapelului Naţional. După acest moment a urmat urcarea tricolorului pe catarg, după ce preoţi şi oficialităţile prezente l-au sărutat, în acordul Imnului Naţional. În cadrul evenimentului prefectul Gheorghe Feneşer a dat citiri hotărârea Guvernului prin care ziua de 26 iunie a fost declarată zi de doliu naţional în memoria celor 18 români morţi în accidentul rutier din Muntenegru iar drapelul naţional a fost coborât în bernă. Cei prezenţi au ţinut şi un moment de reculegere în memoria celor 18 români morţi în tragicul accident din Muntenegru .
Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com