Ziua Internațională a Conştientizării Autismului

1 aprilie 2019 17:332 comments

Ziua Internațională a Conştientizării Autismului

 

2 aprilie 2019

 

Națiunile Unite au declarat în decembrie 2007 ziua de 2 aprilie Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, fiind evidențiată anual la nivel mondial, cu scopul de a dinamiza și coagula eforturile mondiale de promovare a unei mai bune intelegeri a autismului și de a crește nivelul de  conștientizare a publicului larg privind nevoile sociale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

 

Primăria municipiului Alba Iulia, prin Direcția de Asistență Socială și Asociația pentru Consiliere și Asistență Specializată, ACAS Alba Iulia, marchează încă din anul 2011,  Ziua Internațională a Conştientizării Autismului, iar în acest an împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Alba organizează Campania cu sloganul: „Să înţelegem autismul! Şanse egale şi participare activă!”

 

Tema campaniei din anul acesta a Zilei Internaționale a Conştientizării Autismului este „Înţelegerea și conștientizarea autismului”.

Evenimentul din acest an dedicat Zilei Internaționale a Conştientizării Autismului are ca scop informarea  și conștientizarea :

  • profesioniștilor din sănătate şi educaţie despre problematica autismului și metodele de management al pacienților cu autism;
  • părinților în general, părinților și aparținătorilor pacienților cu autism asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și cu privire la realizarea deplină a drepturilor persoanelor cu autism.

 

În data de 2 aprilie 2019, persoanele care suferă de autism, familiile acestora, părinții în general, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar și din asistență socială, cercetătorii, personalul din educație şi psihologii se reunesc în spirit de solidaritate pentru a conștientiza opinia publică în legătură cu autismul.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.

 

Pentru succesul acestei campanii, contăm pe sprijinul  dumneavoastră activ – veniţi cu noi!

 

Vă invităm să aprindem din nou lumina albastră la Alba Iulia, marti 2 aprilie 2019, cu începere  de la ora 18.30  la Monumentul Unirii! 

 

DSP Alba

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com