ACȚIUNILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ CONTINUĂ ÎN JUDEȚUL ALBA

29 decembrie 2020 20:240 comments

 

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  În perioada premergătoare Anului Nou, acțiunile vor fi intensificate.

 

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

 

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 203 polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 104 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 99 de mijloace de transport din care 69 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.986 de persoane. De asemenea au fost verificate 91 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

 

 Echipele de control au depistat și sancționat 53 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 3 persoane care nu au respectat măsurile privind deplasarea.

 

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni punctuale, organizată la Alba Iulia au fost verificate 56 de societăți comerciale și 78 de mijloace de transport și au fost legitimate 290 de persoane. Au fost depistate 4 persoane care nu respectau regulile de protecție sanitară.

 

Acțiunile de control vor continua la nivelul întregului județ, scopul acestora fiind de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus.

 

Stimați cetățeni, este important să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com