avem masini, dar … mai bine merge pe jos

5 februarie 2014 11:178 comments

edit

Știu că la ora care citiți aceste rânduri mulți dintre voi se află în ambuteiaj. E un nou stil de viață la Alba Iulia și nu numai. Nu este, deocamdată, nici cool, nici măcar trendy. E adevărat. Face parte din colecția vară-toamnă-iarnă-primăvară. Se poartă ambuteiajul. La mine-n Cetate, la tine-n Cetate, la el în Cetate. Dar, mai ales, pe drumul către orice! Avem ambuteiaj! Mașinile stau frumos aliniate și înaintează “vertiginos” bară-la-bară! Acum nu vreau să vă dau de gol, vă uitați la blonda, vecina de ambuteiaj, care merge în sens invers. Nu cred că o sa aveți vreodată aceeași destinație ca și ea. Dar asta nu vă impiedică să-i zâmbiți larg.

Un zâmbet care pe măsură ce vă uitați la ea se transformă într-un rânjet de lup. Și ea te privește. Se uită în ochii tăi și vorbește la telefon ca și când ar vorbi cu tine. E ambuteiaj! Dar, uite, începe să se miște coloana ta. Acum e momentul tău. Trebuie să te miști repede, să te strecori! Ce-ar fi să parchezi, să cobori și să o iei pe jos? Parcă totuși, pietonii inainteaza mai repede. Nu, lasă, mai bine stai aici! Merge așa, bine! Dacă o să cobori și o să constați că pornește coloana și te oftici? Blonda, unde e blonda? A disparut? A, nu! Ea aproape că a ramas pe loc. A deschis geamul, vorbește cu unul aflat în spatele tău cu câteva mașini. Fac schimb de numerele de telefon. Ai pierdut ocazia. E ambuteiaj, prietene!

Trebuia să te miști mai repede, trebuia să știi să te bagi, să te strecori, sa ocolești zona. Ce e cu blonda? Îți pare rău că nu i-ai cerut tu numărul de telefon? Hai, fii serios! La Porsche-ul ei Cayen, să spui mersi că s-a uitat la tine, că “ți-a vorbit” în timp ce vorbea la telefon cu celalalt și se uita în ochii tăi. Uit-o! Nu are rost!

O să vină suficiente Matiz-uri care să-și dea ferestrele jos și să-ți dea numerele de telefon cu taxa inversă. E ambuteiaj! Aici sunt nervii dumneavoastră, aici e viața dumneavoastră! Ne distrăm de minune. Ascultăm muzică! Unii ascultă manele. Să traiască “de Vito” și Guță. Ăștia sunt cei mai mari actori ai drumurilor noastre. Ei sunt regii șoselelor și la propriu, și la figurat. Simți nevoia să asculți un Bach, ceva clavecin, simți nevoia să te relaxezi și tu, ești în ambuteiaj, ai manele în jur și ai pierdut blonda. Nimic mai potrivit pentru ambuteiajul ăsta. Închizi toate geamurile și dai muzica la maxim. Să crape parbrizul. Iar tu să te uiti fix la mașina din față. Ca hipnotizat. Sau, și mai mișto, să ai un “sidi” cu sirena poliției. Să-l pui să-ți “cânte” și să te liniștești cu gândul că a venit poliția și te scapă de ambuteiaj. Sau oare, mai rău o să încurce traficul? Auzi, dar dacă blonda aia a dat drumul la girofar că si-a pierdut rabdarea? E ambuteiaj, prietene, e ambuteiaj!

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com