ˮFă copii, doar dacă ai loc și pentru ei în viața ta!ˮ

14 martie 2018 21:270 comments

Intitulată sugestiv: Fă copii, doar dacă ai loc și pentru ei în viața ta!ˮ, campania “Prevenirea sarcinii nedorite” a fost promovată la nivelul județului Alba în cele 9 luni de implementare a programului în toate primăriile din județ și, de asemenea, în cabinetele medicilor de familie de către specialiștii  din cadrul  Echipei mobile de prevenire a abandonului prin prevenirea sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial. În cadrul ședințelor, de grup și/sau individuale, de consiliere desfășurate au fost  consiliate 680 de persoane, din care 190 de femei au hotărât să aleagă o metodă contraceptivă.

Proiectul “Prevenirea sarcinii nedorite” este finanțat și coordonat de către Fundația ˮSERA Româniaˮ în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, desfășurându-se  pe o perioadă de 18 luni (01.05.2017-01.12.2018).

 

Obiectivul major îl reprezintă implementarea unui program de prevenire a sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați prin oferirea sprijinului necesar femeilor fertile și a celor care sunt însărcinate, dar se află în situația de a renunța la sarcină sau de a-și abandona copilul/copiii.

 

Printre obiectivele campaniei se mai numără: scăderea incidenței sarcinii nedorite în rândul adolescentelor, reducerea numărului de copii abandonați/ instituționalizați; reintegrarea socială, familială, școlară și profesională a femeilor care intră în categoria beneficiarilor direcți ai proiectului; creșterea gradului de implicare a comunității locale și a celorlalte instituții ale statului.

 

Grupul țintă îl reprezintă:  femeile care se află în situația de a-și abandona copilul/copiii și solicită sprijinul DGASPC Alba sau altor instituții; mamele minore; femeile care au abandonat unul sau mai mulți copii ori care au fost în situația de a cere sprijinul Comisiei pentru Protecția Copilului; adolescentele active sexual aflate în sistemul de protecție al DGASPC Alba; cazurile semnalate de serviciile publice de asistență socială (SPAS – uri, DAS – uri) aflate în subordinea primăriilor, unitățile sanitare, cabinetele medicale individuale; femeile care se adresează în mod direct Echipei mobile de prevenire a abandonului prin prevenirea sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial și pentru care, în urma investigațiilor, se constată necesară intervenția.

 

Prin intermediul acestui program se oferă femeilor fertile și celor care se găsesc în situația de a-și abandona copilul/copiii, sprijinul necesar pentru evitarea și chiar înlăturarea situației de risc ce poate apărea și pe care nu o pot rezolva fără o intervenție susținută și de specialitate. Astfel, femeile pot beneficia gratuit de: sfaturi, consultații de specialitate, transport/acompaniere la cabinetul medical specializat și material contraceptiv (sterilete, prezervative și pastile).

 

Echipa mobilă de prevenire a abandonului prin prevenirea sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial, funcționează la sediul DGASPC Alba din Alba Iulia, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr.68.

Persoane de contact: Perți Maria – asistent social și Vârtoc Flavia Daniela – asistent medical (Tel.0755-069 672).

 

                                  Director general,

                        Prof. Sorin Valerian Chirilă

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com