„Ziua Jandarmeriei” – expoziţie şi acţiuni informative

2 aprilie 2012 14:410 comments

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, astăzi, 3 aprilie, Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, în parteneriat cu IJJ Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, organizează vernisajul expoziţiei „Jandarmeria Alba, între tradiţie şi modernitate”.
Evenimentul are loc în holul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, iar expoziţia va putea fi vizitată în perioada 3-6 aprilie, între orele 10.00-16.00.
Arhivele din Alba vor prezenta copii ale unor documente din fondul Legiunea de Jandarmi Alba, din perioada 1930-1947, care surprind aspecte diferite ale activităţii Jandarmeriei, instituţie responsabilă cu menţinerea ordinii publice în mediul rural, până în 1949.
În această săptămână, jandarmii vor desfăşura activităţi informativ-preventive pentru elevii de la 11 licee din municipiu, în sesiuni zilnice care se vor desfăşura de la ora 12.00, la Casa de Cultură a Studenţilor: pentru 213 elevi din clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, în 2 aprilie; pentru 183 de elevi din clasa a IX-a de la Colegiul Economic „D.P. Marţian” în 3 aprilie; pentru 60 de elevi de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice şi 212 elevi de la Colegiul Tehnic „Al. Domşa”, toţi din clasa a IX-a – în 4 aprilie; pentru 13 elevi de la Liceul „Sf. Iosif” (cls.a IX-a şi cls. a X-a), 31 de elevi de la Colegiul de Afaceri (cls.a IX-a) şi 128 de elevi de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” (cls.a IX-a) – în 5 aprilie iar pentru 66 de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolit S. Ştefan”, 14 elevi de la Liceul Romano-Catolic (cls.a IX-a), 62 de elevi de la Liceul Sportiv şi 159 de elevi de la Colegiul Tehnic „Apulum”, toţi din clasa a IX-a – în 4 aprilie. (C.T.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com