1.390 de persoane au fost consiliate profesional în Alba

10 iulie 2012 16:500 comments

În perioada 1 – 3 iunie, un număr total de 1.390 persoane au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională. Serviciile de informare şi consiliere profesională au fost acordate gratuit, iar monitorizarea acestor servicii s-a efectuat pe categorii de vârstă, astfel: 258 de persoane sub 25 de ani; 266 de persoane cu vârsta între 25 – 34 ani; 397 de persoane între 35 – 45 ani şi 469 de persoane peste 45 ani şi pe categorii de studii: 255 de persoane cu şcoală generală incompletă; 421 absolvenţi de şcoală generală; 220 absolvenţi şcoli profesionale; 41 absolvenţi arte şi meserii; 305 absolvenţi de liceu; 9 absolvenţi ai şcolilor postliceale şi 139 absolvenţi studii superioare. Serviciile de consiliere şi orientare profesională au avut ca rezultat încadrarea în muncă a 52 persoane.
Utilizarea tuturor mijloacelor de informare în masă, cu privire la măsurile active destinate tinerilor, informarea şi consilierea privind cariera tinerilor din anii terminali de studii, a făcut posibilă angajarea a 9 absolvenţi.
În scopul prevenirii şomajului de lungă durată şi stimularea şomerilor de a se încadra în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare, s-au acordat alocaţii pentru 37 de şomeri, din care 11 sunt femei.
Şomajul în rândul persoanelor de peste 45 de ani, constituie una din problemele stringente ale pieţei forţei de muncă, astfel în iunie au fost încadraţi în muncă 77 de şomeri.
Prin aplicarea setului de măsuri active prevăzute pentru promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu handicap, a serviciilor personalizate pentru acest grup ţintă, s-a reuşit încadrarea în muncă a 6 persoane fără subvenţionarea locului de muncă.
În iunie, s-a încheiat un contract de solidaritate, prin care a fost încadrată o persoană în muncă, cu vârsta între 16-25 ani. Contractul de solidaritate s-a încheiat pentru o persoană aparţinând altor categorii de tineri aflaţi în dificultate.
Numărul persoanelor intrate la serviciile de mediere a locurilor de muncă vacante luna trecută a fost de 1.012. În urma acordării acestor servicii, s-a reuşit plasarea în muncă a 232 persoane, din care: 124 persoane în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată şi 108 persoane în locuri de muncă pe perioadă determinată. Încadrarea şomerilor dupa prima mediere a muncii – 71 persoane.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com