16 deţinuţi de la Penitenciarul Aiud au urmat cursuri de calificare

6 martie 2012 15:050 comments

În cadrul penitenciarului Aiud, 16 deţinuţi au urmat pentru o perioadă de trei luni de zile cursul CNFPA de lucrător în creşterea animalelor, urmând să susţină examenul de obţinere a certificării la sfârşitul săptămânii.
După absolvire, aceştia vor primi Certificate de Calificare sau Absolvire de tip Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării împreună cu un supliment descriptiv, care conţine informaţii despre competenţele obţinute, conform standardelor Uniunii Europene, recunoscute naţional şi internaţional.
În penitenciarul Aiud sunt în derulare, de asemenea, cursurile de Frizer şi Operator introducere şi validare date pentru 20 de persoane private de libertate care îndeplinesc criteriile de selecţie. Ca recompensă, pe lângă certificarea obţinută, deţinuţii vor primi 30 de zile de reducere a pedepsei.
Cursurile de calificare sunt organizate de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, parteneră în proiectul ”Tranziţia spre libertate prin centre regionale de incluziune socială”, cu Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin Consiliul Naţional de Formare Profesională. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com