168 de absenţi la proba obligatorie a profilului, în Alba

4 iulie 2012 15:370 comments

Miercuri, absolvenţii de liceu au susţinut proba obligatorie a profilului, Istorie sau Matematică. În judeţul Alba, pentru această probă, s-au înscris la examen un număr de 3.361 de absolvenţi de liceu, din promoţia 2012, dar şi din promoţiile anterioare. Dintre aceştia, 755 au dat examen la Istorie şi 2.606 la Matematică. Inspectorul şcolar din cadrul ISJ Alba, Dan Cherecheş, ne-a precizat că de la proba de specialitate a profilului, în judeţul Alba au absentat 168 de candidaţi.
La proba de Matematică, subiectele au fost diferite, în funcţie de specialitate. Cei care au absolvit profile de matematică-informatică, au avut de rezolvat subiectul M1, cei care au absolvit profilul tehnologic şi ştiinţele naturii, subiectul M2, iar pentru profilul pedagogic, subiectul M4. Cei care au susţinut proba de Istorie au avut de rezolvat acelaşi subiect, indiferent de profilul uman absolvit.
Singurul incident din cadrul probei scrise de specialitate a profilului a avut loc la Grupul Şcolar „Horea, Cloşca şi Crişan” din Abrud, unde un elev a fost eliminat pentru tentativă de copiat.
Examenul de Bacalaureat va continua în această săptămână cu ultima probă scrisă, care va avea loc vineri, 6 iulie respectiv, proba la alegere a profilului şi specializării. Duminică, 8 iulie, vor fi afişate primele rezultate iar pe 9 iulie, cei nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii între orele 8:00-12:00. În perioada 10-12 iulie va avea loc rezolvarea contestaţiilor, iar pe 13 iulie se vor afişa rezultatele finale. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com