19 persoane prinse la furat de struguri şi nuci

24 septembrie 2012 15:070 comments

Într-o singură zi, poliţiştii din Alba au prins în flagrant 19 suspecţi de furt calificat care sunt cercetaţi în 4 dosare penale.
În 22 septembrie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Blaj, împreună cu jandarmii din cadrul IJJ Alba, au identificat, pe DJ 14 B, la intrarea într-o fermă viticolă aparţinând unei societăţi comerciale din Jidvei, un grup de 8 persoane, cu vârste între 23 şi 45 de ani, din Blaj, în timp ce transportau, cu o căruţă, 6 saci cu struguri.
Din verificările poliţiştilor, a rezultat că cei 8 suspecţi au sustras cele 250 de kg de struguri aparţinând societăţii comerciale din Jidvei.
Prejudiciul creat prin infracţiune, estimat la 750 de lei, a fost recuperat şi predat societăţii păgubite.
În aceeaşi zi, poliţiştii Postului de Poliţie Hopîrta, au prins în flagrant 4 persoane din Ocna Mureş, în timp ce sustrăgeau 56 de kg nuci, de pe un teren aparţinând unui cetăţean din Hopîrta.
Prejudiciul creat prin infracţiune, în valoare de 560 lei, a fost recuperat integral, iar nucile au fost restituite păgubitului.
În aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, împreună cu poliţiştii Formaţiunii Rutiere Blaj au prins în flagrant, pe strada Bucerzii din Crăciunelu de Jos, 4 femei şi un bărbat, din Crăciunelu de Jos, în timp ce încercau să comercializeze cantitatea de 400 kg struguri. Prejudiciul, în valoare de 1.400 lei, a fost recuperat şi predat societăţii păgubite.
Poliţiştii din Sebeş au acţionat pentru identificarea autorilor unei infracţiuni de furt în legătură cu care au fost sesizaţi prin 112. Astfel, poliţiştii s-au deplasat în localitatea Pianu de Jos, unde, în locul numit „Făgădău”, i-au prins în flagrant pe D. M., de 64 de ani şi V. I., de 59 de ani, ambii din Sebeş, în timp ce sustrăgeau nuci de pe terenul aparţinând unui cetăţean din Alba Iulia. Cantitatea de 16,5 kg nuci a fost recuperată şi restituită persoanei păgubite iar faţă de cei doi suspecţi a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com