194 de învăţători din Alba se pregătesc să predea la clasa pregătitoare

27 august 2012 15:281 comment

Cea mai mare noutate a acestui an şcolar o constituie clasa pregătitoare. Cadrele didactice care vor preda la clasele pregătitoare în anul şcolar 2012 – 2013 au început de luni cursurile de formare. Timp de două săptămâni, 194 de învăţători vor fi instruiţi de către 3 formatori din Alba, absolvenţi ai unui curs de specialitate, ţinut la Bucureşti. Aceştia vor fi informaţi, în 130 de ore, despre particularităţile clasei pregătitoare, iar Ministerul Educaţiei a redactat un suport de curs ce conţine întregul curriculum adresat elevilor de 6 ani, care vor începe şcoala în 10 septembrie. În judeţul Alba, în clasa pregătitoare au fost înscrişi 2.160 de elevi.
Cursurile de formare se vor desfăşura în 3 centre: şcoala generală Câmpeni, şcoala „Toma Cocişiu” Blaj şi la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia.
De asemenea, până în 31 august, sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier şi materiale didactice speciale. Potrivit reprezentanţilor IŞJ Alba, peste 70% din mobilier a fost deja livrat în şcoli. Setul special conţine un pupitru şi un scaun, reglabile în înălţime. Pe lângă mobilier, la IŞJ vor ajunge şi jucării, cuburi, saltele şi alte materiale speciale.
În clasa pregătitoare, copiii nu vor primi calificative şi nu vor avea manuale, astfel că activitatea de educare se aseamănă mai degrabă cu programul de grădiniţă, în comparaţie cu procesul de învăţare din şcoală. Se editează un catalog de mijloace de învăţământ în care sunt descrise activităţile pe care le vor desfăşura copiii din clasa zero. Acestea urmăresc dezvoltarea fizică, socio-emoţională, cognitivă a limbajului şi comunicării, precum şi dezvoltarea capacităţilor şi a atitudinilor în învăţare.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com