200.000 euro pentru repararea străzilor din Ocna Mureş

4 septembrie 2012 16:290 comments

Aproximativ 200.000 de euro va plăti, în următoarea perioadă, Primăria Ocna Mureş, pentru reabilitarea mai multor străzi din oraş. Patru contracte au fost atribuite recent, în urma lansării unor licitaţii.
O parte din aceşti bani, respectiv 96.077 de lei, vor fi plătiţi pentru „repararea străzilor şi trotuarelor degradate din oraşul Ocna Mureş, prin aplicarea de plombe asfaltice sau, dacă este cazul, prin aşternere de covor asfaltic”. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Turda care trebuie să finalizeze lucrările în 30 de zile de la data semnării contractului.
Lucrările de modernizare a străzilor Mălinului, Vasile Lucaci, Ion Creangă şi Colonia Monchim vor fi executate de o firmă din Cluj care a câştigat licitaţia oferind un preţ cu aproximativ 4,5% mai mic (234.531 de lei) decât valoarea estimată a contractului. Pentru aceşti bani, firma va trebui să asigure aşternerea straturilor de piatră spartă, binder de criblură, strat de uzură din beton asfaltic, ridicarea la nivel a capacelor de vizitare şi a gurilor de aerisire.
Aceleaşi lucrări vor fi executate şi prin celelalte două contracte, în valoare de 352.473 de lei şi respectiv 274.109 lei, care au fost câştigate de Societatea de Drumuri şi Poduri Locale Alba şi prevăd modernizarea străzilor Ştefan cel Mare (cu o lungime de 970 m), în primul caz şi străzilor Cuza Vodă, Ec. Varga şi M. Kogălniceanu (lungime totală 993 m), în cel de-al doilea caz.
Persoanele care locuiesc pe aceste străzi şi nu sunt racordate la reţelele de apă, canal şi gaze naturale, au fost avertizate că trebuie să obţină autorizaţie de branşare şi să execute aceste lucrări deoarece, după modernizarea străzilor, nu se mai eliberează autorizaţii de branşare timp de 5 ani.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com