2019 – Anul României Europene

19 decembrie 2018 21:132 comments

Vine un moment al bilanțului și al noului început pentru toți. Pentru România, acest an a însemnat celebrarea istoriei iar anul viitor înseamnă marcarea viitorului. Un viitor glorios european, un viitor al românilor care,în sfârșit, vor arăta tuturor că inima Uniunii Europene bate în România.

          Președinția Consiliului Uniunii Europene presupune atât responsabilizarea țării, dar mai ales renașterea ei. Este un test pentru politicieni, pentru administrație și pentru fiecare român. Toți trebuie să fim un singur creier și o singură voce pentru Europa noastră.

          Pe plan intern, anul 2019 va însemna pentru România un PIB de peste 1000 miliarde de lei, venituri suplimentare de 3,6 miliarde lei din noile măsuri fiscal-bugetare, continuarea proiectelor prin PNDL 2, implementarea Fondului de Dezvoltare și Investiții în sănătate, educație, agricultură și cultură.

          Va fi un an în care creșterile de salarii și pensii vor atinge cotele prognozate pentru anul 2022, în care fermierii vor putea accesa noi scheme de ajutor de stat, în care tinerii antreprenori își vor putea deschide noi afaceri, în care elevii și studenții vor beneficia de mai multe drepturi educaționale și sociale.

          În final, 2019 va fi un an al consolidării independenței justiției, al statului de drept, al democrației constituționale și a spiritului european. În ciuda criticilor, vom menține traiectoria proeuropeană și democratică sinceră, independentă și asumată. Dubla măsură nu-și mai are loc în societatea noastră.

          La mulți ani, România! Bine ai venit, Uniunea Europeană!

 

 

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com